U kunt naar beneden scrollen
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

12Jan2017

Stevige groei erkende goede doelen

Het aantal door het CBF gecertificeerde goededoelenorganisaties is in 2016 met meer dan 30 procent gestegen. Honderdzeven nieuwe organisaties kregen in het afgelopen jaar een erkenning.

Lees verder
10Jan2017

Oud-voorzitter CBF Henk Koning overleden

Het CBF heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van de heer Henk Koning. De heer Koning was van 1 januari 2000 tot 1 januari 2010 onafhankelijk voorzitter van het CBF.

Lees verder
9Jan2017

Transparantie en risicomanagement bij internationale goededoelenorganisaties

Een goede risicobeheersing is voor de meeste goededoelenorganisaties die internationaal georganiseerd zijn een belangrijk aandachtspunt. Dat blijkt uit een rondgang van toezichthouder CBF en de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos. Ook transparantie en een begrijpelijke uitleg over de internationale governance verdienen voortdurend aandacht.

Lees verder
6Jan2017

Internetomgeving CBF vernieuwd

De website van het CBF is fors vernieuwd. Niet alleen de Ďlook & feelí is aangepakt maar ook alle teksten zijn bekeken. Het is de bedoeling dat de site steeds meer aansluit bij de specifieke informatiebehoefte van de verschillende doelgroepen, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen donateurs, goededoelenorganisaties en gemeenten.

Lees verder
5Jan2017

Keurmerk Goede Doelen heft zichzelf op

Het Keurmerk Goede Doelen heeft aan de eigen keurmerkhouders laten weten dat het keurmerk per 31 december 2016 definitief ophoudt te bestaan. Tijdens een recente ontmoeting met het CBF is vastgesteld dat aan de voorwaarden voor het beŽindigen van het keurmerk is voldaan.

Lees verder
15Dec2016

Voorzitterswissel bij Raad van Toezicht CBF

Jos van Lange treedt in april 2017 aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBF. Hij volgt daarmee Cees Breederveld op, die in maart 2015 tot interim-voorzitter werd benoemd.

Lees verder
12Dec2016

Goede doelen gaan campagne voeren rond nalatenschap

Een groot aantal goededoelenorganisaties wil gemeenschappelijk campagne gaan voeren om het opnemen van een goed doel in een testament te stimuleren. Voor de campagne is mimimaal drie jaar uitgetrokken.

Lees verder
9Dec2016

Kledinginzameling in opdracht van goede doelenÖ CBF-erkend?

In veel gemeenten is de inzameling van kleding voor het goede doel voorbehouden aan CBF-erkende goede doelen. De beslissing over welke kledinginzamelaar voor welk goed doel komend jaar bij u in de gemeente mag werven, wordt door de meeste gemeenten in december genomen. Met behulp van bijgaande checklist kunt u nog even controleren welke goede doelen ook daadwerkelijk door het CBF erkend zijn.

Lees verder
9Dec2016

Kalender kopen voor het goede doel? Wees voorzichtig!

Niet alleen Sinterklaas klopt in de decembermaand aan de deur. De kans is groot dat u deze weken ook bezoek krijgt van verkopers van kalenders, ansichtkaarten en stroopwafels. Sommige verkopers prijzen hun waar aan met de belofte dat de opbrengst naar het goede doel gaat. Het is de vraag of dat ook altijd het geval is.

Lees verder
29Nov2016

CBF ontwikkelt nieuwe tariefstructuur

Het CBF hanteert vanaf 1 januari 2017 een nieuwe tariefstructuur voor alle erkende organisaties. In samenspraak met de brancheorganisaties is een opzet ontwikkeld die eerlijk, eenvoudig en evenwichtig is, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Omwille van de toegankelijkheid van de erkenning is geprobeerd om de financiŽle drempel voor kleinere organisaties zo laag mogelijk te houden.

Lees verder