Skip to main content
Close Menu

Foodwatch

Begunstigden: Algemeen publiek

Erkend

Ingangsdatum: 01-05-2018
Categorie (Klik voor meer informatie): B
Beoordeeld door het CBF sinds: 01-05-2018

Een Erkend Goed Doel voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo kun je ervan uitgaan dat het goede doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt.

De kwaliteitseisen worden vastgesteld door een onafhankelijke commissie waarin ook donateurs vertegenwoordigd zijn. De controle door het CBF bestaat uit een jaarlijkse check en eens in de drie jaar een uitgebreide toets. Zo kun je gerust geven aan een Erkend Goed Doel.

Actief in

Informatie

Doelstellingen

foodwatch komt op voor het recht op eerlijk, veilig en gezond voedsel en maakt zich sterk voor de keuzevrijheid van consumenten. foodwatch geeft consumenten een stem en zet zich in voor transparantie.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Als dť onafhankelijke voedselwaakhond stelt foodwatch misstanden aan de kaak en leggen wij de vinger op de zere plekken van onze voedselvoorziening. Met onderzoeken, campagnes en rechtszaken, en via brede media-aandacht en gesprekken met de overheid is foodwatch een belangrijke tegenkracht voor de macht van de industrie. Onze werkwijze behelst het detecteren en analyseren van maatschappelijke problemen op gebied van voedsel, het informeren van burgers en consumenten hierover, en aan de hand van acties, het confronteren van bedrijfsleven en politiek, om hen aan te manen tot verandering.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.