Skip to main content
Close Menu

Europa Kinderhulp

Begunstigden: Kinderen, Overig

Erkend

Ingangsdatum: 01-07-2016
Categorie (Klik voor meer informatie): B
Beoordeeld door het CBF sinds: 01-01-2001

Een Erkend Goed Doel voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo kun je ervan uitgaan dat het goede doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt.

De kwaliteitseisen worden vastgesteld door een onafhankelijke commissie waarin ook donateurs vertegenwoordigd zijn. De controle door het CBF bestaat uit een jaarlijkse check en eens in de drie jaar een uitgebreide toets. Zo kun je gerust geven aan een Erkend Goed Doel.

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het organiseren van vakanties voor kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2015 heeft Europa Kinderhulp 1.300 kinderen uit Europa inclusief Nederland een vakantie kunnen bieden bij vakantiegezinnen in Nederland.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Europa Kinderhulp organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 1.200 kansarme kinderen. De vrijwilligers van Europa Kinderhulp:
- selecteren de Nederlandse vakantiegezinnen,
- begeleiden de kinderen tijdens de heen- en terugreis,
- begeleiden het verblijf van de kinderen in vakantiegezinnen.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.