Skip to main content
Close Menu

Europa Kinderhulp, St.

Begunstigden: Kinderen, Overig

Erkend

Ingangsdatum: 01-07-2016
Categorie (Klik voor meer informatie): B
Beoordeeld door het CBF sinds: 01-01-2001

Wat houdt de erkenning in?

Dit betekent dat de fondsenwervende organisatie voldoet aan de door de sector opgestelde normen, die door toezichthouder CBF zijn getoetst.

De organisatie is getoetst op missie/maatschappelijke waarde, middelen, activiteiten & organisatie, doelrealisatie, governance, verantwoording en omgang met belanghebbenden.

Het CBF heeft geen oordeel over de doelstelling van een organisatie en gaat niet ter plekke zelf controleren of de projecten worden uitgevoerd maar vereist verantwoording daarvan en transparantie door de instelling.

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het organiseren van vakanties voor kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2015 heeft Europa Kinderhulp 1.300 kinderen uit Europa inclusief Nederland een vakantie kunnen bieden bij vakantiegezinnen in Nederland.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Europa Kinderhulp organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 1.200 kansarme kinderen. De vrijwilligers van Europa Kinderhulp:
- selecteren de Nederlandse vakantiegezinnen,
- begeleiden de kinderen tijdens de heen- en terugreis,
- begeleiden het verblijf van de kinderen in vakantiegezinnen.

Beleidsplan