Skip to main content
Close Menu

The Hunger Project

Begunstigden: Gemeenschappen, Minderheden, Minima, Vrouwen en meisjes, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Een einde te maken aan honger en armoede in de wereld door het pionieren van duurzame, van onderop door de betrokken mensen zelf ontwikkelde aanpak waarin vrouwen centraal staan, en door er voor te pleiten dat die wereldwijd worden ingevoerd.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Honger is nog steeds een wereldwijd probleem. Terwijl een wereld zonder chronische honger heel goed mogelijk is. The Hunger Project werkt samen met lokale gemeenschappen, bedrijven en politiek aan een duurzaam antwoord. Door te investeren in de ontwikkeling van mensen en gemeenschappen op het platteland in Afrika, Zuid-AziŽ en Latijns-Amerika. Door mensen weerbaar te maken en ze te stimuleren om zelf hun eigen toekomst op te bouwen.

The Hunger Project Nederland is onderdeel van een internationale non-profitorganisatie. Wereldwijd werken we met 392.000 getrainde lokale vrijwilligers die miljoenen anderen in hun eigen gemeenschappen mobiliseren om in actie te komen. Overal richt The Hunger Project zich op het mobiliseren van gemeenschappen, het versterken van vrouwen en samenwerking met de lokale overheid voor goede sociale voorzieningen.

In Nederland heeft The Hunger Project een grote groep investeerders: mensen of organisaties die bijdragen met kennis, geld of tijd.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.