Skip to main content
Close Menu

KWF Kankerbestrijding

Begunstigden: Algemeen publiek, PatiŽnten
Collecteweek: 01-09-2019 t/m 07-09-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Iedereen wordt vroeg of laat met kanker geconfronteerd: ťťn op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding wil niet accepteren dat er zoveel mensen aan kanker lijden en er al te vaak aan overlijden. Sinds haar oprichting in 1949 doet KWF Kankerbestrijding al het mogelijke om kanker terug te dringen en onder controle te brengen. Haar doel is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiŽnten.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Ontwikkeling van wetenschappelijke kennis is hoop. Daarom investeert KWF Kankerbestrijding in kankeronderzoek en de opleiding van onderzoekers. Meer dan de helft van alle onderzoeksprojecten op het terrein van kanker in Nederland wordt door KWF Kankerbestrijding gefinancierd.

KWF Kankerbestrijding vindt dat kennis zo snel mogelijk ten goede moet komen aan het publiek en de patiŽnt. Daar ligt de basis voor betere preventie, opsporing en behandeling van kanker. KWF Kankerbestrijding geeft actuele, toegankelijke en onafhankelijke informatie. En ondersteunt patiŽnten bij het leren omgaan met de ingrijpende gevolgen van ziekte en behandeling en bij het verstevigen van hun positie binnen de zorg en de maatschappij.

KWF Kankerbestrijding werft fondsen, daarbij gesteund door duizenden vrijwilligers. Samen met KWF investeren zij in leven. De stichting ontvangt geen overheidssubsidie. Het Nederlandse publiek steunt KWF, Koningin Beatrix is haar beschermvrouwe. KWF Kankerbestrijding heeft het officiŽle CBF-Keur voor verantwoorde fondsenwerving.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.