Skip to main content
Close Menu

ILD Care Foundation

Begunstigden: Algemeen publiek, PatiŽnten, Studenten, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De foundation stelt zich ten doel de zorg voor patiŽnten met interstitiŽle longaandoeningen (ILD) te optimaliseren. Deze stichting houdt zich sinds 2006 bezig met het verzorgen van voorlichting, onderwijs en multidisciplinair onderzoek gericht op ILD. Dit zijn relatief onbekende en zeldzame longaandoeningen, die kunnen ontstaan doordat schadelijke stoffen via inademing of via de bloedbaan de longen bereiken. Doordat weinig mensen weten wat dergelijke longziekten inhouden, is het voor patiŽnten moeilijk uit te leggen wat ze doormaken en wat de ziekte inhoudt.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Verzorgen voorlichting aan patiŽnten en publiek: tijdschrift (2x/jaar) en website
Onderhouden van contacten met betrokken patiŽntenorganisaties, relevante beroepsorganisaties, zorgverzekeraars, UWV, politiek en andere relevante instanties
PatiŽntenbijeenkomsten organiseren en uitgeven tijdschrift
Onderwijs: Organiseren van educatieve bijeenkomsten en master classes voor (para)medici
Faciliteren van medisch wetenschappelijk onderzoek
Faciliteren van en meeschrijven aan medisch wetenschappelijke artikelen
Internationale multidisciplinaire samenwerking

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.