Skip to main content
Close Menu

Hoogvliegers

Begunstigden: Chronisch zieken, Jongeren, Kinderen, Mensen met een beperking, PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In de afgelopen 6 jaren vlogen er meer dan 6.000 kinderen. In 2013 vlogen 844 kinderen met Stichting Hoogvliegers, rond 50 minder dan in 2012. Daarvoor organiseerde de Stichting 14 grote Hoogvliegersdagen, waarbij 4 verdere Hoogvliegersdagen in verband met slechte weersomstandigheden geannuleerd moesten worden. Verder vonden 3 andere activiteiten en 2 vluchten met de KLM en de luchtmacht plaats. Ook bouwde Stichting Hoogvliegers in 2013 haar activiteiten op het gebied van rijden in grote voertuigen verder uit. Een groot aantal kinderen kan door hun ziekte niet zelf vliegen, ze moeten bijvoorbeeld liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd worden, of hebben een psychiatrische aandoening. Voor deze kinderen heeft Stichting Hoogvliegers in 2011 een eigen ambulancevliegtuig aangeschaft. Een vliegtuig dat deze doelgroep veilig kan vervoeren en structureel beschikbaar is. In 2013 maakten een tiental kinderen hiervan gebruik.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stichting Hoogvliegers vliegt met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar.
Meer dan 10 keer per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens en auto's en vooral vliegtuigen en helikopters een geweldig avontuur.

Beleidsplan

- Ruim 800 kinderen laten vliegen op 15 Hoogvliegers-dagen (bij voorkeur niet meer dan 75 per dag);
- Ruim 100 kinderen op individuele Hoogvliegers-dagen of bijzondere evenementen laten vliegen;
- In totaal ruim 900 kinderen laten vliegen, waarbij nadruk ligt op het zelf vliegen, groepsvluchten alleen als uitzondering;
- Ambulancevliegtuig op Grote Hoogvliegers-dagen versterkt inzetten bij ambulancevluchten.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.