Skip to main content
Close Menu

Gave

Begunstigden: Gelovigen, Vluchtelingen

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om ?de vreemdeling? gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Gave gelooft dat lokale christenen en kerken in de buurt van vluchtelingen de eerstverantwoordelijke zijn om de vluchteling gastvrij te ontvangen en op te nemen. Gave richt zich daarom (in de eerste plaats) op hen. Gave dient en ondersteunt de kerken in hun contacten met vluchtelingen. Gave verbindt christenen, die hierin betrokken zijn, met elkaar.
Daarnaast is Gave een kenniscentrum voor alle vragen rond vluchtelingen en komt Gave op voor de rechten van christen-asielzoekers. Tenslotte organiseert en ondersteunt Gave projecten die relevant zijn voor vluchtelingen (zoals de jongerenkampen).

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.