Skip to main content
Close Menu

Look Good...Feel Better

Begunstigden: Chronisch zieken, PatiŽnten, Vrouwen en meisjes, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het informeren van patiŽnten, professionals en publiek door middel van voorlichting, advies en instructie over de uiterlijke verzorging bij kanker.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

309 workshops uiterlijke verzorging bij kanker in 78 ziekenhuizen gegeven.
2.694 vrouwen namen deel aan workshops.
38 incidentele activiteiten.
Individuele behandelingen in 6 ziekenhuizen en 476 deskundigen uiterlijke verzorging in adressenbestand.
Diverse informatiematerialen: de patiŽntenfolder "Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker", het boekje "Uiterlijke verzorging bij kanker" en website.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

De stichting organiseert i.s.m. ziekenhuizen speciale workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Via de folder Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker en de website geeft Look Good...Feel Better praktische tips en adviezen over uiterlijke verzorging bij kanker.
De stichting geeft ook informatie & voorlichting bij incidentele activiteiten zoals informatiemarkten voor patiŽnten in ziekenhuizen, activiteiten van patiŽntenverenigingen en activiteiten voor patiŽnten in psychosociale centra of inloophuizen.
Tot slot beschikt Look Good...Feel Better over een uitgebreid netwerk van adressen van deskundigen uiterlijke verzorging waar, in en buiten het ziekenhuis, naar verwezen kan worden voor het krijgen van advies en een individuele behandeling en organiseert de stichting jaarlijks in februari een speciale actiemaand, waarbij vrouwen met kanker gratis verwenmomenten kunnen krijgen bij aangesloten schoonheidsspecialisten. .

Beleidsplan

Het streven is dat steeds meer mensen aan de workshops uiterlijke verzorging bij kanker deel kunnen nemen. Om in de toekomst de patiŽntenactiviteiten verder uit te kunnen breiden, moeten de financiŽle middelen van de stichting uitgebreid worden. Ook moet er verbreding van de fondsenwervende activiteiten plaatsvinden: er wordt o.a. een Benefiet-Golftoernooi en een landelijke Look Good Feel Better dag georganiseerd in samenwerking met schoonheidsspecialisten en de cosmeticabranche. Het streven is minimaal ? 357.500,- aan financiŽle middelen te genereren.
Ook zal de nadruk liggen op het vergroten van de naamsbekendheid o.a. via Social Media.
Voor vrouwen met kanker die niet kunnen of willen deelnemen aan een Look Good...Feel Better workshop in groepsverband, wordt een nieuwe website ontwikkeld waarin de informatie vanuit de workshop in korte instructiefilmpjes en in tekst met fotos opgenomen wordt. Ook worden de tips & adviezen uitgebreid en de overige teksten geactualiseerd.
Tot slot zal het nieuwe internationale logo (stapsgewijs) ingevoerd worden.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.