Skip to main content
Close Menu

Prematurendag

Begunstigden: Algemeen publiek, Kinderen, Mensen met een beperking, PatiŽnten, Vrouwen en meisjes

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Stichting Prematurendag biedt een platform en een schakel voor ouders van couveusekinderen, familie en vrienden, zorgverleners en werkgevers. Dit platform bevat alle informatie met betrekking tot prematuriteit, dysmaturiteit en ernstig ziek geboren kinderen, de oorzaken en gevolgen. Ouders kunnen met behulp van ons platform, makkelijker lotgenoten vinden.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Een platform bieden met alle onderwerpen die met vroeggeboorte te maken hebben
Plezier door middel van grote en kleine evenementen en bijeenkomsten, voor couveuseouders en het gezin
Sterke digitale aanwezigheid door middel van een website, webshop, forum, mobiele applicaties en een Virtual Reality (VR) omgeving van een Neonatologie.
Een schakel vormen tussen alle (bestaande en/of nog te komen) verenigingen en stichtingen, die ouders van couveusekinderen als doelgroep hebben. Veel samenwerken, niet het wiel opnieuw willen uitvinden.
Couveuseouders die hulp bieden, die ze nodig hebben. De aangeboden hulp kan zowel huishoudelijk, juridisch, informatief, financieel of emotioneel van aard zijn, wat van situatie tot situatie bekeken zal worden
Gastlessen en -training geven op onderwijsinstellingen, bij zorgverleners en bedrijven.
Programma's met als doel enerzijds couveusouders en de kinderen zelf een maatschappelijke plek te geven en anderzijds couveuseouders helpen in het ziekenhuis (Sew4NICU, Kids4NICU, Bake4NICU, All4NICU, etc)
Een platform bieden waar bedrijven, met innovatieve producten en diensten voor de Neonatologie, financiŽle middelen kunnen vinden (via Crowdfunding). Bijeenkomsten en evenementen met als doel awareness te creŽren voor de wereld van Neonatologie (Wereld Prematurendag, Dag van de Couveuseouders, Picknicks,

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.