Skip to main content
Close Menu

Work with Nature

Begunstigden: Dieren, Gemeenschappen, Milieu, Natuurgebieden, Wildlife

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Stichting Work with Nature is een Nederlandse stichting die in het leven is geroepen om tropische ecosystemen en de rijke biodiversiteit te behouden voor de toekomst.

Onze hoofddoelen zijn:
Langdurige bescherming van minimaal 2.000 hectare tropisch regenwoud.
Duurzaam toekomstperspectief voor de lokale bevolking.
Bewustwording creŽren van de verslechterende situatie van tropische natuur wereldwijd, door kennisdeling met de lokale bewoners en bezoekers en door educatie bij kinderen in Nederland.
Met wetenschappelijk onderzoek de ťchte waarde van het regenwoud aantonen.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stichting Work with Nature voert diverse campagnes om een zo groot mogelijk publiek te bereiken dat wil bijdragen aan de bescherming van regenwoud. Wij werven actief donateurs door diverse online marketingcampagnes. En staan op verschillende beurzen en evenementen zoals bijvoorbeeld de vakantiebeurs om de stichting te promoten. Verder benaderen wij diverse bedrijven die een partnerschap met ons aan willen gaan en proberen we financiŽle steun te krijgen door meerdere fondsaanvragen. Ook worden er gratis workshops verzorgd op basisscholen die in ruil sponsoractiviteiten ten bate van de stichting uitvoeren.
In Costa Rica wordt samengewerkt met een Costa Ricaanse stichting die de bescherming van het reservaat op zich neemt en met een Costa Ricaanse NV die het onderzoeksproject runt in het reservaat. Beide dragen actief mee aan de lokale bewustwording en een duurzaam toekomstperspectief voor de lokale bevolking door het creŽren van werkgelegenheid.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.