Skip to main content
Close Menu

Tekenen voor Kinderen

Begunstigden: Chronisch zieken, Jongeren, Kinderen, Mensen met een beperking, PatiŽnten, Vluchtelingen

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het bieden van ontspanning en afleiding aan kinderen in ziekenhuizen, dagcentra en AZC's door het maken van tekeningen.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor kinderen in ziekenhuizen en dagcentra. Dit om de kinderen in de ziekenhuisbedden afleiding en ontspanning te bieden. Zieke kinderen even minder ziek laten voelen.
Dat doen we door aan de rand van het bed tekeningen te maken voor de kinderen. Belangrijk hierbij is dat de tekenaar tekent wat de kinderen graag willen dat getekend wordt; alles mag en alles kan!
De tekenaar is vaak een sneltekenaar of cartoonist, iemand die snel een tekening kan maken en een groot beeldgeheugen heeft, want als tekenaar heb je niet altijd lang de tijd voor een tekening. Aan de hand van de lijst van kinderen, die de tekenaar ontvangt van de pedagogische zorg, gaat de tekenaar ťťn voor ťťn de kamers langs en tekent voor de kinderen die dat leuk vinden. We merken dat tekenen eigenlijk wel voor alle leeftijden is, jong en oud vinden het leuk dat er iets wordt getekend wat door hen is bedacht.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.