Skip to main content
Close Menu

Bas van de Goor Foundation

Begunstigden: PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De Bas van de Goor Foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Met een enthousiast team van vier medewerkers hebben we in het kader van ons eerste jubileum in 2012 een congres georganiseerd en het Sportief met Diabetes boek uitgegeven. Het was ons eerste congres, georganiseerd voor professionals in de diabeteszorg. Met een deelname van 350 (kinder)diabetesverpleegkundigen, praktijkondersteuners, huisartsen, internisten, kinderartsen en fysiotherapeuten hebben we een grote groep bereikt. Samen met ons kunnen zij de groep mensen met diabetes informeren en motiveren.
Het Sportief met Diabetes boek bevat verhalen van deelnemers aan onze evenementen. Zij zijn onze ambassadeurs geworden die ons helpen het verhaal te vertellen over een sportief leven met diabetes. In het boek komen ook ouders, verpleegkundigen, partners en artsen aan het woord. Het boek is in ontvangst genomen door Minister Schippers van VWS. De digitale versie van het boek is twee maanden lang gratis te downloaden geweest op Telegraaf.nl.

We worden steeds vaker uitgenodigd om onze manier van zorg verlenen uit te komen leggen bij ziekenhuizen, congressen en andere bijeenkomsten. Zelfmanagement is erg belangrijk als je diabetes hebt. Door ervaringen en informatie met veel ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals te delen en te communiceren dragen we bij aan een beter leven voor veel mensen met diabetes.

De vaste evenementen zoals de sportdagen, -clinics en kampen worden goed bezocht. We raken elke keer weer onder de indruk van de impact die met name de deelnemers op elkaar hebben. De kracht van ervaringen en informatie delen tussen de kinderen en hun ouders onderling blijkt iedere keer weer heel groot. Daarom zijn we ook blij met de steeds groter wordende groep ambassadeurs.

Op het gebied van fondsenwerving zijn we natuurlijk erg blij met de goede relatie die we hebben met onze partners. We werken ondertussen structureel en voortvarend samen met de VriendenLoterij. Maar we realiseren ons ook dat we ook naar alternatieve manieren van fondsenwerving moeten kijken. Daarom is het goed te constateren dat onze foundation inmiddels kan buigen op ruime sympathie en waardering.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het organiseren van sportactiviteiten als clinics, sportdagen, kampen en challenges speciaal voor mensen met diabetes.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.