Skip to main content
Close Menu

Faridpur

Begunstigden: Dak- en thuislozen, PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De stichting Faridpur is in 2001 opgericht in Oentsjerk en heeft ten doel het geven van hulp aan medische en andere projecten ten behoeve van de armen in de derde wereld. De stichting steunt de plastisch-reconstructieve zorg van plastisch chirurg dr. Cees Spronk met zijn medisch team in Faridpur (Bangladesh) en in Mangu (Nigeria). Tot en met december 2015 zijn, met steun van onze stichting, in totaal 3322 operaties kosteloos bij kinderen en volwassenen gedaan. Met deze gratis operaties in Faridpur en Mangu voegen wij iets toe aan de gezondheidszorg in die plaatsen. In 2002 werd in Faridpur onze zusterstichting Faridpur Welfare Foundation (FWF) opgericht. De voorzitter van FWF is Shamim Haque. Sinds 2013 werken we bij de missies in Faridpur samen met Dokters van de Wereld. Bij de medische missies in Mangu wordt er vanaf het begin in 2006 samengewerkt met Interplast Holland. De medische activiteiten in Faridpur en in Mangu hebben geleid tot een aantal projecten op sociaal terrein, waarvoor de echtgenote van Cees Spronk, Neeltje Spronk, zich inzet.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

organisatie medische missies naar Faridpur (1x per jaar) en Mangu ( 2X per jaar)
FinanciŽle ondersteuning van Holland Children House in Faridpur

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.