Skip to main content
Close Menu

Nativitas

Begunstigden: Alleenstaande ouders, Analfabeten, Chronisch zieken, Dak- en thuislozen, Kinderen, Mensen met een beperking, Minima, PatiŽnten, Vrouwen en meisjes

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Ondersteuning van de opbouw en het onderhoud van de kindertehuizen van mama BelgiŽ op Flores, met als doel:
1. de kindersterfte in de regio te verminderen,
2. probleemkinderen (kinderen met een beperking, zeer arme kinderen, zieke kinderen, wezen, etc) te helpen en te ondersteunen om zich als volwaardig mens te kunnen ontwikkelen en te integreren in de familie en de maatschappij,
3. het verbeteren van de positie van de vrouw door meisjes de gelegenheid te geven middelbaar onderwijs te volgen en het geven van buitenschools onderwijs op het gebied van: kinderverzorging, hygiene, huishouden, landbouw en veeteelt, economie etc.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Nativitas probeert de financiŽle middelen bij elkaar te brengen om het hiervoor aangegeven doel te kunnen realiseren.
De lokale organisatie formuleert de wijze waarop zij denkt dat lokale noden opgelost kunnen worden. Nativitas Nederland denkt mee en probeert de noodzakelijke middelen te verzamelen, bv door het organiseren van acties op scholen. Te denken valt bv. aan een sponsorloop, een verkoopactie, een benefietmaaltijd. Ook worden potentiŽle sponsoren benaderd.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.