Skip to main content
Close Menu

World Press Photo

Begunstigden: Algemeen publiek, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De stichting heeft ten doel het wereldwijd bevorderen en ondersteunen van hoge standaarden in fotojournalistiek en documentaire fotografie. De stichting streeft naar grote publieke belangstelling en waardering voor het werk van de fotografen en de vrije uitwisseling van informatie: 'we exist to inspire understanding of the world through quality photojournalism'.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2012 namen 5.666 fotografen uit 124 landen deel aan de fotowedstrijd. Zij stuurden samen 103.481 beelden in. De tentoonstelling die de resultaten van deze wedstrijd toont, is wereldwijd in 95 steden te zien geweest, waaronder een aantal landen waar een beperkte mate van persvrijheid bestaat zoals in Angola, de Filipijnen, Rusland, Wit Rusland, TunesiŽ en Pakistan. Wereldwijd heeft de tentoonstelling circa 3 miljoen bezoekers getrokken, kende de corporate website meer dan 3 miljoen unieke bezoeken en heeft de organisatie meer dan 100.000 Facebookvrienden.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het bieden van een mondiaal platform voor professionele persfotografie en fotojournalistiek. Het organiseren van internationale wedstrijden, tentoonstellingen en bijeenkomsten. Het verzorgen van permanente educatie ondermeer door het geven van masterclasses, seminars en symposia. Het uitbrengen van publicaties op het gebied van persfotografie.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.