Skip to main content
Close Menu

Nederlands KankerFonds voor Dieren

Begunstigden: Dieren

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek, diagnostiek en behandeling van kanker bij gezelschapsdieren waaronder begrepen het paard, alsmede het stimuleren en ondersteunen van voorlichting en wetenschappelijke bijeenkomsten op dit gebied.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Ondersteuning wetenschappelijk onderzoek:
Maagkanker bij de Belgische Herdershond Langhaar
- Bevorderen diagnostiek en behandeling kanker bij gezelschapsdieren:
Schildklierkanker bij de hond
Genitale tumoren bij het paard
- Stimuleren behandeling kanker bij gezelschapsdieren:
Gastcolleges Utrecht
Oncologisch Treffen
NKFD Award
Voorlichting via website
Nieuwsbrief
Aanwezig zijn met informatiestand
Voorlichtingsadvertenties
Bevorderen naamsbekendheid via social media

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Informatieverschaffing aan huisdiereigenaren over de ziekte, het onderzoek en de mogelijke behandelingsmethoden. Bevordering en ondersteuning van onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, diagnostiek en behandeling van kanker bij gezelschapsdieren. Stimulering van voorlichtings- en wetenschappelijke bijeenkomsten op het gebied van kanker bij dieren.

Beleidsplan

Het NKFD zamelt geld in d.m.v. uitstaande collectebussen. Zij heeft een overeenkomst met Agrimarkt, regelmatig verzorgt de voorzitter een column in de folder van Agrimarkt. Daarnaast worden donaties en giften ontvangen van particulieren. Het NKFD staat met een informatie- en verkoopstand op diverse plaatsen. Het NKFD doet mee aan de Vriendenloterij en is aangemeld bij Sponsorclicks. Diverse bedrijven zamelen cartridges en oude telefoons in voor het NKFD. Verder organiseren derden specifieke acties waarbij de baten rechtstreeks voor het NKFD bestemd zijn. In 2015 zal een hondendiner worden georganiseerd, wordt de digitale nieuwsbrief geÔntroduceerd en worden de website en social media geprofessionaliseerd. Ook zijn er gesprekken gaande om eventueel de ontwikkeling van een tumorregistratiebank te gaan ondersteunen.

Activiteiten:
Het NKFD organiseert in 2013 wederom de gastcolleges in Gent en Utrecht, Oncologisch Treffen, de NKFD Award, uitbrengen van de nieuwsbrief, het geven van voorlichting via de stand. Daarnaast ondersteunt en bevordert het NKFD het wetenschappelijk onderzoek (maagkanker Belg. Herdershond Langhaar) en bevordert zij diagnostiek en behandeling kanker bij gezelschapsdieren (schildklierkanker). Het NKFD tracht in 2013 een aanvang te maken met het project mondholtetumoren.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.