Skip to main content
Close Menu

Niketan

Begunstigden: Mensen met een beperking, Kinderen

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het bieden van zorg en onderwijs aan kinderen en jongeren met een verstandelijke en of meervoudige handicap in Bangladesh en het versterken van bewustzijn en capaciteit van betrokkenen om daarmee bij te dragen aan een duurzame verbetering van de kwaliteit van leven.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Niketan heeft 15 jaar ervaring met het runnen van projecten voor kinderen en jongeren met een meervoudige complexe handicap. In deze 15 jaar is er naast verschillende projecten ook een mentaliteitsverandering bij ouders en familieleden gerealiseerd. De ouders hebben geleerd dat hun kind er mag zijn, dat ze trots mogen zijn op wat het kind kan. De ouders stralen hernieuwde liefde voor hun kind uit. Dit heeft een positief effect op de mentaliteitsverandering van de directe omgeving. Daarbij denken we dat de inzet, liefde en de tomeloze energie van de Nederlanders ook heeft bijgedragen tot de mentaliteitsverandering.

Een opsomming van gerealiseerde projecten in het district Manikganj:
Niketan heeft drie hoofdprojecten en verschillende deelprojecten:
- Een kinderdagcentrum gesitueerd in Ghior.
- Een Dagactiviteitencentrum in Jabra, Baniajuri.
- De Zorgboerderij met woonvoorziening in Jabra, Baniajuri.

Beleidsplan