Skip to main content
Close Menu

Bart de Graaff Foundation

Begunstigden: Mensen met een beperking

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De Bart de Graaff Foundation helpt Bikkels bij het starten van hun eigen onderneming. Bikkels zijn jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

De Foundation is opgericht na het overlijden van Bart de Graaff uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan hem, door familie en vrienden. Bart was een echte doorzetter. Hij droeg dan ook de bijnaam Bikkel. Hij had, ondanks zijn nierziekte, een succesvolle carriŤre als programmamaker en voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. De gedrevenheid van Bart zien wij terug in alle Bikkels die wij met de Bart de Graaff Foundation steunen.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Wij helpen Bikkels bij het starten van hun eigen bedrijf. Hierdoor zijn Bikkels in staat om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren in de maatschappij. Wij begeleiden Bikkels in samenwerking met mentorbedrijven.

De Bikkels worden gedurende de periode van ťťn jaar begeleid. Dit noemen wij het Bikkeljaar. Uiteraard wordt ook na afloop van het Bikkeljaar blijvend contact onderhouden met de Bikkels.

Om dit te kunnen realiseren werven wij mentorbedrijven (die leveren startbudgetten en uren om Bikkels te begeleiden), vermogensfondsen en geld wervende activiteiten (zoals een marathon).

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.