Skip to main content
Close Menu

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Magen David Adom Israel verleent hulp aan alle inwoners van Israel. MDA Nederland schenkt middelen voor de ambulance-hulpverlening in Israel.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

MDA Nederland heeft in de loop der jaren al vele posten helpen bouwen: MDA Station Petach Tikva; MDA Station Yavne; MDA Station Netivot; MDA Station El-Ad; MDA Station Fureidis.
Ook heeft zij bijgedragen aan de renovatie van de volgende posten: MDA Station Ma'alot, MDA Station Hazor Ha'Glilit.
De ambulanceposten die met behulp van de Nederlandse donateurs zijn gebouwd, worden jaarlijks onderhouden met behulp van Nederlands geld. De reguliere exploitatie van de ambulanceposten wordt door MDA IsraŽl gefinancierd.
De afgelopen jaren heeft MDA Nederland ook 5 ambulances geschonken. Onder meer bij de feestelijke opening van het nieuwe MDA Station Fureidis.
MDA Nederland draagt jaarlijks ook bij aan de financiering van de jeugdvrijwilligers die binnen het ambulance-jeugdvrijwilligersprogramma naar MDA IsraŽl gaan om daar een cursus te doen en tijdelijk op de ambulances te werken. Tenslotte reserveert MDA Nederland jaarlijks geld voor calamiteiten in IsraŽl, die helaas regelmatig voorkomen.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.