Skip to main content
Close Menu

De Regenboogboom

Begunstigden: Alleenstaande ouders, Chronisch zieken, Kinderen, Mensen met een beperking, PatiŽnten, Slachtoffers van geweld, Slachtoffers van seksueel misbruik

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De Regenboogboom wil kinderen hun eigen (innerlijke) kracht aan laten spreken in elke situatie. Wij laten kinderen en hun ouders op een veilige en speelse wijze ontdekken hoe zij dit zelf steeds weer kunnen, ook in de meest confronterende situaties.Concreet krijgt dit vorm door:
1. de kinderen en hun gezin fysiek te bezoeken, thuis, op school of in ziekenhuis/instelling/dagbesteding;
2. de ervaringen en feedback van de kinderen als input te gebruiken voor zorgvernieuwing.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Ruim 7.000 kindbezoeken uitgevoerd, 630 Droomdekentjes verstuurd, 200 medewerkers in de kinderopvang getraind, 15 nieuwe kindbezoekers opgeleid, 2 nieuwe ziekenhuizen aangesloten, Regenboogbos geplant in Zeeuws-Vlaanderen, grote centrale droomdeken-maakdag met 100 deelneemsters. Begin gemaakt met het in de wereld zetten van de term 'Levensvitaminen'. Dit zijn de zeer toegankelijke hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen om zichzelf en elkaar te kunnen bekrachtigen in tijden van nood. Om weer Leven te brengen daar waar alleen 'overleven' aanwezig lijkt te zijn.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2016 hebben wij bijna 8.000 kinderen het Regenboogbos laten ervaren. in ziekenhuizen, thuis, in instellingen, of op scholen. Na zo'n ervaring is het kind op geheel eigen wijze in staat zelf steeds opnieuw een eigen gevoel van veiligheid en waardigheid terug te kunnen vinden. Ook zijn 1950 Droomdekentjes verstuurd naar kinderen met een ziekte, trauma of handicap. Wij hebben opleidingen en voorlichtingen georganiseerd voor medewerkers en leidinggevenden in de kinderopvang en op basisscholen. Er zijn nieuwe doelgroepen bij gekomen: kinderen die een ramp in huis hebben meegemaakt en blijf-van-mijn-lijfhuizen.

Beleidsplan

Op basis van ons beleidsplan opgesteld in 2012 streven wij als organisatie naar exponentiŽle groei (van 7000 kinderen in 2012 naar 40.000 kinderen in 2016. Deze groei willen wij vooral bereiken door meer voorlichting, het officieel laten erkennen als jeugdinterventie van het Regenboogboombezoek en het voorlichten en trainen van ouders en professionals in de zorg, onderwijs en opvoeding van kinderen. Onze kernactiviteit, het Regenboogboombezoek zal altijd door gespecialiseerde teams vrijwilligers uitgevoerd blijven worden, waarbij het bezoek een demonstratie-karakter krijgt. Na de demonstratie kunnen kind, ouders, professionals samen krachtiger zelf verder met het gedachtegoed.
Om deze vrijwilligersorganisatie in 2016 te kunnen financieren zal onze fondsenwerfgroep op moeten schalen naar ? 550.000,-. Dit willen we mede haalbaar maken door een professionele trainingsorganisatie op te bouwen die marktconform trainingen kan verkopen aan professionals en mogelijk ook aan ouders.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.