Skip to main content
Close Menu

Amnesty International

Begunstigden: Algemeen publiek, Kinderen, Slachtoffers van geweld, Slachtoffers van oorlog, Vluchtelingen
Collecteweek: 10-03-2019 t/m 16-03-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Behaalde resultaten kunnen gevonden worden in het jaarverslag en/of de jaarrekening van vereniging Amnesty International.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Amnesty International is een wereldwijde beweging die opkomt voor mensenrechten zoals vast gelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. Amnesty is niet gebonden aan enige politieke, religieuze, economische of ideologische stroming of belangengroep. Amnesty werkt voor de mensenrechten in alle landen: democratieŽn en dictaturen, met een rechtse of een linkse regering. Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk en neemt voor acties en onderzoek geen geld aan van overheid of politiek.

Onderzoek
Amnesty onderzoekt op alle continenten of de mensenrechten worden nageleefd. Onze onderzoekers interviewen slachtoffers, wonen rechtszaken bij, praten met advocaten, artsen en mensenrechtenverdedigers en ontmoeten regeringsvertegenwoordigers. Hun onderzoeksgegevens vormen de basis voor Amnesty-rapporten en acties.

Lobby & Actie
Met acties en publiekscampagnes bevorderen we de mensenrechten en komen we op voor slachtoffers. Massale actie werkt: autoriteiten en bedrijven die weten dat de wereld over hun schouder meekijkt, zijn eerder geneigd zich aan de regels te houden. Via lobby proberen we de mensenrechten een prominente rol te geven in het binnen- en buitenlands beleid van onze regering. Wij lobbyen ook bij bedrijven die verantwoordelijk zijn voor schendingen, bij andere regeringen en bij organisaties als de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Bewustwording
Over de hele wereld maakt Amnesty mensen bewust van het belang van de mensenrechten. In Nederland geven we voorlichting via grote publieksacties en verzorgen we lessen op scholen. Onrecht brengen we via de media en publiekscampagnes onder de aandacht van het publiek.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.