Skip to main content
Close Menu

Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest

Begunstigden: Kinderen, Studenten, Overig

Actief in

Doelstellingen

De Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest verleent steun aan het Koninklijk Concertgebouworkest, en aan de leden van dit orkest.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Instrumenten, onmisbaar voor musici en orkest.
De Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest heeft in 2010 dankzij schenkingen diverse orkestleden voorzien van hoogwaardige muziekinstrumenten: een aantal kostbare strijkers en speciale blaas- en slagwerkinstrumenten. Deze leveren een onmisbare bijdrage aan de beroemde klank van het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn voor musici zelf doorgaans niet uit eigen middelen te bekostigen.

- Ontwikkeling van jong muziektalent.
In 2010 is volop geÔnvesteerd in de ontwikkeling van jong talent. Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een eigen opleidingsinstituut, de Orkestacademie, waar een groep jonge musici podiumervaring heeft opgedaan onder intensieve begeleiding van orkestmusici. Met een jaarlijkse aanmoedigingsprijs heeft daarnaast een jong orkestlid een persoonlijk muziekproject weten te realiseren. Ook zijn verschillende studiebeurzen voor masterclasses uitgereikt aan conservatoriumstudenten.

- Muziekeducatie voor basisschoolkinderen.
De Stichting Donateurs zet zich bovendien in voor muziekeducatie. Verschillende schoolklassen maakten dit jaar het orkest van dichtbij mee, door het bijwonen van repetities en concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hierdoor kwamen deze jonge geÔnteresseerden vaak voor het eerst in aanraking met klassieke muziek.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest streeft na het Koninklijk Concertgebouworkest uit te rusten met de beste muziekinstrumenten, jonge toptalenten begeleiding te bieden bij het bereiken van hun doel en educatieprogramma's op te zetten waardoor schoolklassen bekend worden met klassieke muziek.