Skip to main content
Close Menu

Spieren voor Spieren

Begunstigden: Chronisch zieken, Kinderen, PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het inzamelen van gelden met name ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van neuromusculaire ziekten (spierziekten) bij kinderen teneinde genezingswijzen te ontwikkelen, alsmede andere activiteiten ten behoeve van kinderen die lijden aan een of andere vorm van spierziekte, alsmede de voorlichting omtrent neuromusculaire ziekten met als doel maatschappelijke bewustwording tot stand te brengen.
Binnen haar doelstelling kan de stichting financiering en/of financiŽle garanties verstrekken, danwel ŗ fonds perdu bedragen verstrekken aan de ontvangende entiteit.
De stichting streeft haar doelstelling na zowel nationaal als internationaal en voorts zonder enig onderscheid des persoons.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Spieren-voor-Spieren-Kindercentrum in Utrecht.
- SMA Expertisecentrum.
- Spieren-voor-Spierendag voor alle spierzieke kinderen.
- Lopende onderzoeken naar spierziekte.
- Armorthese.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het (mede)financieren van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht waar kinderen door medisch specialisten gediagnosticeerd en begeleid worden en wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd; Het (mede)financieren van expertisecentra waar oa wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen wordt uitgevoerd zoals het SMA expertisecentrum in Utrecht, het FSHD expertisecentrum in Leiden en Nijmegen en het Duchenne Centrum Nederland in Leiden, Nijmegen en Kempenhaeghe. Het organiseren van de Spieren-voor-Spierendag voor de kinderen en hun familie. De fondsenwerving doet de Stichting door het organiseren van voornamelijk sportieve evenementen zoals Gala/Spierathlon/Wintertijdchallenge. Daarnaast faciliteert de Stichting acties die in het land georganiseerd worden voor Spieren voor Spieren. zoals Singel Swim in Utrecht, Dam-tot-Damloop en Spieren-voor-Spierencityrun.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.