Skip to main content
Close Menu

Run4Schools

Begunstigden: Jongeren, Kinderen, Minderheden, Slachtoffers van geweld

Actief in

Informatie

Doelstellingen

In Kaapstad organiseren wij op vier basisscholen in het township Mitchells Plain ůnze vorm van naschoolse opvang. Deze vier scholen zijn strategisch en met zorg uitgekozen. Ook kinderen van andere scholen mogen van het naschoolse programma gebruik maken.

Kinderen worden na school opgevangen, krijgen een voedzame lunch en sporten onder begeleiding van enthousiaste en gekwalificeerde coaches. Basketbal, voetbal, streetdance e.d. op speciaal daarvoor aangelegde sportvelden bij de school. Ook organiseren wij muzieklessen.
Onder schooltijd krijgt ieder kind tenminste ťťn uur sport en muziekles per week.

Ons doel? De leerlingen gaan naar school, hebben plezier met elkaar, bouwen zelfvertrouwen op en blijven na schooltijd uit handen van jeugdbendes.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Run4Schools traint en begeleidt in Nederland groepen runners die deelnemen de Two Oceans Marathon, 's werelds mooiste marathon, die plaatsvindt in het land van onze stichting. Meer dan 300 runners en hun supporters zijn met ons meegeweest naar Kaapstad en hebben ons project bezocht in Mitchell?s Plain. Om met eigen ogen te zien welk verschil Run4Schools maakt voor de kids in het Township. Door middel van hun inspanningen hebben deze runners aanzienlijke fondsen geworven voor Run4Schools. De jaarlijkse reis naar de Two Oceans Marathon is voor Run4Schools een belangrijke bron van inkomsten geworden (gemiddeld 32% van alle inkomsten over de afgelopen 4 jaar). Onder andere dankzij dit event bedroegen de jaarlijkse inkomsten van Stichting Run4Schools vanaf 2004 gemiddeld ruim 80.000 euro.

Naast de Two Oceans Marathon-reis zijn er in de loop der jaren steeds meer fondsenwervingsactiviteiten en -events georganiseerd dankzij de inzet van bestuursleden en vele andere vrijwilligers. Het grootste deel van deze activiteiten is gerelateerd aan hardlopen. Een aantal evenementen heeft inmiddels een structureel karakter gekregen:
- Letterenloop Haarlem
- deelname goededoelenteam Dam tot Dam-loop
- filmavond
- benefietavond.

Naast inkomsten uit evenementen heeft Run4Schools uiteraard ook andere inkomstenbronnen (36%). Het feit dat Run4Schools vanaf 2010 ook een ANBI-status heeft, helpt daarbij. De belangrijkste overige inkomstenbronnen staan hieronder vermeld:
- sponsoren
- donateurs
- notariŽle schenkingen.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.