Skip to main content
Close Menu

Tesselhuus

Begunstigden: Chronisch zieken

Actief in

Informatie

Doelstellingen

a. Het organiseren van gratis vakanties op Texel ten behoeve van lichamelijk gehandicapte mensen, in het bijzonder voor degenen die lijden aan een spierziekte.
b. Het beheren en (eventueel) in eigendom hebben en houden van een of meer gebouwen die zijn aangepast ten behoeve van lichamelijk/verstandelijk gehandicapte mensen opdat zij en meer speciaal degenen die lijden aan een spierziekte, aldaar hun vakantie kunnen doorbrengen.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2014 organiseerde de Stichting Tesselhuus tien geheel verzorgde, actieve doe-vakanties voor 80 kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke handicap. De fundraising vindt plaats voor deze vakantieweken.
De vakantieweken worden gehouden in het Tesselhuus, de aangepaste groepsaccommodatie in badplaats De Koog, eigendom van de stichting.
Buiten de vakantieweken om wordt het huis verhuurd aan instellingen voor mensen met een handicap. Uit de verhuuropbrengsten kan het onderhoud van huis en inventaris worden voldaan.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Wij doen aan fundraising om ca. tien geheel verzorgde vakantieweken te organiseren voor zwaar lichamelijk gehandicapte mensen, jongeren en volwassenen, die afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel en veel zorg nodig hebben. Wij stellen onze aangepaste groepsaccommodatie beschikbaar, zetten een touringcar voor het vervoer van de kinderen of van hun ouders, stellen zakgeld beschikbaar, organiseren van dagtochten zoals een boottocht met de garnalenkotter, theater- en museumbezoek, zwemmen in het zwemparadijs Calluna, naar de schapenboerderij, een strandrit met een huifkar, naar de disco, ijs eten op een terrasje, naar het strand, naar de zeehonden in Ecomare etc. Een rondvlucht met een sportvliegtuig boven Texel.

Beleidsplan

Het organiseren van gratis vakanties op Texel ten behoeve van lichamelijk gehandicapte mensen, in het bijzonder voor degenen die een spierziekte hebben.
Het beheren van het aan de Ruyslaan 65 te De Koog op Texel gelegen huis, dat is aangepast ten behoeve meervoudig gehandicapte mensen, genaamd "Het Tesselhuus".

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.