Skip to main content
Close Menu

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Gebaseerd op het uitgangspunt dat cultuur een basisbehoefte is, zoekt het PCF actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn en cultureel erfgoed wordt bedreigd.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Belangrijkste resultaten afgelopen jaar: culturele noodhulp in onder meer Mali, Tanzania, NamibiŽ, Laos, Cambodja, Ivoorkust, Kenia; steun aan culturele initiatieven in Philippijnen, Vietnam en twee nieuwe netwerkpartners in SyriŽ en Vietnam; 11 prijzen toegekend aan culturele rolmodellen.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Belangrijkste aandachtsgebied: biedt eerste hulp aan cultureel erfgoed beschadigd door natuurramp of conflict; steunt individuen en organisaties in gebieden waar culturele vrijheid onder druk staat; erkent met Prins Claus Prijs jaarlijks kunstenaars en organisaties voor uitmuntende prestaties op het snijvlak van cultuur en ontwikkeling.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.