Skip to main content
Close Menu

JDRF Nederland

Begunstigden: Algemeen publiek, PatiŽnten, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

a. fondsenwerving ten behoeve van de financiering van geselecteerde onderzoeken in Nederland en in het buitenland, met als doel het voorkomen, bestrijden, behandelen, verzorgen en genezen van Type 1 Diabetes en van de complicaties van diabetes;
b. het geven van voorlichting met betrekking tot het voorkomen, bestrijden, behandelen, verzorgen en genezen van Type 1 Diabetes en van de complicaties van diabetes zoals onder a. genoemd en de rol van de stichting daarbij.


Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

JDRF initieert en stimuleert onderzoek, ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en technologieŽn (veiliger, minder bijwerkingen en minder complicaties) en zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk beschikbaar komen voor mensen met T1D. Het uiteindelijke doel is een wereld zonder T1D, zodat Type ťťn verandert in Type gťťn. Met de resultaten van vandaag werkt JDRF aan de oplossingen voor morgen.

JDRF richt zich op 5 oplossingspaden en heeft al grote vooruitgang geboekt op weg naar deze zeer veelbelovende therapieŽn:
- Kunstmatige alvleesklier
- Inkapseling
- Slimme insuline
- Regeneratie
- Preventie.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.