Skip to main content
Close Menu

Prinses Beatrix Spierfonds

Begunstigden: Chronisch zieken, Mensen met een beperking
Collecteweek: 08-09-2019 t/m 14-09-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiŽnten nu. Dit alles kan het fonds doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Behaalde resultaten kunnen gevonden worden in het jaarverslag en/of de jaarrekening van stichting Prinses Beatrix Spierfonds.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

FInancieren van wetenschappelijk onderzoek: Op dit moment lopen er 62 onderzoeken, waarvoor het fonds in totaal 15,5 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld
Voorlichting naar het algemene publiek
PatiŽntenondersteuning

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.