Skip to main content
Close Menu

Gastenverblijven VU medisch centrum

Begunstigden: Algemeen publiek, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het in de meest ruime zin van het woord stichten, beheren en exploiteren van een logeervoorziening, zonder winstoogmerk, ten behoeve van (ambulante) volwassen patiŽnten van VUmc en hun familie en andere begeleiders.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het ter beschikking stellen van een huiselijke omgeving in de vorm van kamer met eigen douche en toilet, voorzien van alle comfort.
Zowel patiŽnten als bezoekers kunnen gebruik maken van de faciliteit.

Beleidsplan

Het in 2013 beschikbaar gekomen nieuwe Gastenverblijf is door het VU medisch centrum aan de Stichting verhuurd. Anders dan in de oude situatie toen de Stichting werd belast voor slechts een symbolische huur, zal de Stichting nu jaarlijks een huur van tenminste ? 50.000,- moeten betalen. Dit betekent dat het beleid van het Stichtingsbestuur in belangrijke mate is gericht op verkrijging van fondsen. Dat krijgt noodzakelijk een zwaarder accent dan in de afgelopen jaren. Er zal een speciale bijeenkomst voor vermogende particulieren en andere relaties van de Stichting worden georganiseerd met het oog op het verkrijgen van giften. Ook de modaliteit lijfrenteovereenkomst krijgt bijzondere aandacht.
Het promoten van het Gastenverblijf intern onder successieve afdelingen en onder de nieuwe doelgroep nl. relaties van cliŽnten van GGZ-inGeest, is ook ferm aandachtspunt. Dit gezien de belangrijk grotere capaciteit die zoveel mogelijk hoort te worden benut en voor extra inkomsten zorgt. De aandacht voor Familiekamers - ook een activiteit binnen de Stichting - blijft stationair, daar is sprake van consolidatie; er zal vooralsnog niet worden geijverd voor uitbreiding op dat front. Dit vooral vanwege de beperkte financiŽle middelen van de Stichting.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.