Skip to main content
Close Menu

Manege zonder Drempels

Begunstigden: Mensen met een beperking

Actief in

Doelstellingen

Het hoofddoel van de manege is om meervoudig gehandicapten het plezier van paardrijden te geven.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Huifbedrijden met cliŽnten uit de doelgroep.
- Het bieden van vakanties aan gezinnen en groepen met gehandicapten uit de doelgroep. De MZD heeft hiervoor twee gastenhuizen en twee gezinsappartementen.
- Het in goede conditie/staat houden van alle faciliteiten.
- Het werven van de nodige financiŽle ondersteuning.

Beleidsplan

- MZD is een manege om plezier en ontspanning te bieden aan ernstig meervoudig gehandicapte mensen die weinig tot geen mobiliteit hebben. Deze doelgroep zal
te allen tijde centraal blijven staan bij alle activiteiten.
- MZD biedt mogelijkheden aan ouders en begeleiders om vakantie te houden met hun gezin of groep in een voor gehandicapten aangepaste omgeving.
- Daarnaast biedt MZD een platform aan ouders en begeleiders om ervaring uit te wisselen.
- MZD wil ook aan ouders, begeleiders, bezoekers en andere betrokkenen een warm welkom bieden.
-MZD wil meewerken aan wetenschappelijk onderzoek om de therapeutische waarde van huifbedrijden aan te tonen.
- Om dit alles te kunnen realiseren zijn de medewerkers van MZD professioneel, goed opgeleid en beschikken zij over zeer veel ervaring op het gebied van huifbedrijden met deze specifieke doelgroep. Maar het is juist de familiaire en warme aanpak die de MZD zo bijzonder maakt. Het is en blijft een Manege zonder drempels.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.