Skip to main content
Close Menu

Oogfonds

Begunstigden: Kinderen, Mensen met een beperking, Ouderen, PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het voorkomen en bestrijden van blindheid en slechtziendheid door te investeren in wetenschappelijk onderzoek en in preventie en voorlichting. Het vergroten van de maatschappelijke toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking.
Het werkgebied van de stichting is Nederland.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Oogfonds Nederland heeft de vroege diagnose van maculadegeneratie en glaucoom mogelijk gemaakt. Er zijn banen gecreŽerd en van nieuwe technologieŽn op het gebied van onder andere audiovisuele middelen beschikbaar gemaakt.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het Oogfonds maakt zich sterk voor een toegankelijke samenleving voor blinden en slechtzienden. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk onderzoek en investeert in preventie en voorlichting.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.