Skip to main content
Close Menu

Nierstichting

Begunstigden: Algemeen publiek, PatiŽnten
Collecteweek: 15-09-2019 t/m 21-09-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Sinds de oprichting in 1968 werkt de Nierstichting aan deze statutaire doelstellingen:
- voortdurende verbetering van de behandeling van nierziekten;
- voortdurende verbetering van de weerbaarheid van nierpatiŽnten;
- bevorderen van transplantatiemogelijkheden;
- bevorderen van de preventie van nierziekten;
- bevorderen van wetenschappelijk onderzoek;
- materiŽle ondersteuning van nierpatiŽnten;
- belangenbehartiging van nierpatiŽnten.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek is slechts ťťn van onze activiteiten. Vanwege de ernst en de impact van nierziekten richt de Nierstichting zich ook op het stimuleren van innovatie, op ondersteuning van nierpatiŽnten in hun dagelijks leven en op het voorkomen van nierziekten. De Nierstichting wil dat uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en innovatie - zoals de draagbare kunstnier - zo snel mogelijk bij de patiŽnt belandt. Zo helpt de Nierstichting niet alleen de nierpatiŽnt van de toekomst, maar ook de patiŽnt van nu. Zodat nierpatiŽnten gezonder en langer leven, keuzevrijheid en zelfstandigheid ervaren en levenskracht en levenslust. Dit doen we samen met patiŽnten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben. Want: leven gaat voor, in alles wat wij doen.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.