Skip to main content
Close Menu

Nierstichting

Begunstigden: PatiŽnten
Collecteweek: 16-09-2018 t/m 22-09-2018

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Werken je nieren niet, dan ga je dood. De Nierstichting zet alles op alles zodat nierpatiŽnten in leven blijven en echt blijven leven: met een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie om gewoon mens te zijn.

De Nierstichting wil daarom het aantal donoren vergroten en doneren bij leven stimuleren. We zetten in op preventie. Door vroege opsporing van mensen met nierschade, met voorlichting en door aandacht te vragen voor minder zout in het eten. We werken keihard aan een draagbare kunstnier en maken onderzoek mogelijk naar de genezing van nierziekten.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek is slechts ťťn van onze activiteiten. Vanwege de ernst en de impact van nierziekten richt de Nierstichting zich ook op het stimuleren van innovatie, op ondersteuning van nierpatiŽnten in hun dagelijks leven en op het voorkomen van nierziekten. De Nierstichting wil dat uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en innovatie - zoals de draagbare kunstnier - zo snel mogelijk bij de patiŽnt belandt. Zo helpt de Nierstichting niet alleen de nierpatiŽnt van de toekomst, maar ook de patiŽnt van nu. Zodat nierpatiŽnten gezonder en langer leven, keuzevrijheid en zelfstandigheid ervaren en levenskracht en levenslust. Dit doen we samen met patiŽnten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben. Want: leven gaat voor, in alles wat wij doen.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.