Skip to main content
Close Menu

Hartstichting, Nederlandse

Begunstigden: Mensen met een beperking, PatiŽnten
Collecteweek: 08-04-2018 t/m 14-04-2018

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiŽnten. Per dag overlijden ruim 100 mensen hieraan en komen 1.000 mensen in het ziekenhuis terecht. Deze aantallen en het blijvende leed dat daaruit voortvloeit, zijn onacceptabel. Met zo veel mogelijk mensen slaan we de handen ineen om de ziekte terug te dringen en te beheersen.

3 x minder:
De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten.
We willen dat minder mensen:
? hart- en vaatziekten krijgen
? aan hart- en vaatziekten overlijden
? ongemak en leed ervaren door hart- en vaatziekten.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Een greep uit onze successen:
In 2012 werd bijna 30 miljoen euro geÔnvesteerd in cardiovasculair wetenschappelijk onderzoek. Dit brengt een snellere diagnose en een betere behandeling dichterbij. Het onderzoek biedt op termijn mogelijk zelfs uitzicht op genezing.
Trots mogen we ook zijn op onze bijdrage aan de terugkeer van de rookvrije horeca. Daarnaast hebben we samen met onze collega?s van het European Heart Network slagen gemaakt in de strijd tegen de tabaksindustrie. Alleen een gezamenlijke aanpak van het roken, risicofactor nummer 1, leidt tot succes.
De lesmethode Lekker Fit!, bedoeld om gezonde keuzes te leren maken, is inmiddels op 1.300 basisscholen geÔntroduceerd. Een hartgezonde jeugd in een hartgezonde omgeving komt hiermee weer een stapje dichterbij.
Onze Dress Red Day, ondersteund door bedrijven en allerlei lokale initiatieven, heeft met succes aandacht gevraagd voor de hogere sterfte aan hart- en vaatziekten onder vrouwen. Door de inzet van sociale media konden we duizenden nieuwe medestanders verwelkomen.
Mede dankzij de inmiddels 300 reanimatiepartners ging de overleving na een acute hart- of circulatiestilstand omhoog. In ťťn onderzoeksgebied zelfs van 9% in 1995 tot 23% in 2011. Dit geweldige resultaat blijkt uit ons cijferboek ?Hart en Vaatziekten in Nederland 2012?.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Zo werken we:
De mens staat centraal bij alles wat we doen. Wij brengen een beweging op gang van mensen die zich voor langere tijd inzetten voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. We sluiten aan bij wat zij ervaren en hoe zij willen bijdragen aan deze strijd. Dit doen we door mensen aan ons te binden, zodat er een wederkerige relatie ontstaat.