Skip to main content
Close Menu

Diabetes Fonds

Begunstigden: Chronisch zieken, PatiŽnten, Overig
Collecteweek: 27-10-2019 t/m 02-11-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1,2 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Dat vinden we onacceptabel. Iedereen verdient een gezond leven, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname met een derde.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Stamcelonderzoek diabetes type 1
In 2015 heeft het Diabetes Fonds samen met Stichting DON met een financiering van ? 1.500.000 de voortzetting verzekerd van het stamcelwerk van het onderzoeksconsortium. Ieder fonds draagt ? 750.000 bij.
- Investering in genezing en behandeling
Ruim ? 3.500.000 besteed aan onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes.
- DiaBeatit Run
Per team trotseerde ťťn persoon de 589 treden van de Euromast. Daarna liepen 200 deelnemers de dubbele marathon in de vorm van een estafette naar Amsterdam.
- In gesprek met onze achterban
Diabetes Fonds Panel: 1.700 leden gaven hun mening over het werk van het Diabetes Fonds. Ook is er voor ons nieuwe onderzoeksbeleid een peiling uitgevoerd onder bijna 6.000 mensen met diabetes, naasten en onderzoekers.
- Stimuleren van onderzoekers in het diabetesveld
Drie talentvolle senior en vier talentvolle junior onderzoekers hebben in 2015 financiŽle steun gekregen.

Zie voor uitgebreide informatie over de behaalde resultaten ons jaarverslag op www.diabetesfonds.nl/jaarverslag.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Wetenschappelijk onderzoek financieren naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes en de gevolgen ervan, en naar een betere kwaliteit van leven.
- Nieuwe kennis uit onderzoek snel beschikbaar maken voor een breed publiek.
- Samen met partners een gezonde omgeving stimuleren voor iedereen met focus op vermindering van suikerinname en minder zitten op de werkvloer. Zodat gezond eten en bewegen gemakkelijke keuzes worden.
- Mensen met diabetes type 1 informeren en verbinden middels een online, centrale plek met informatie over wetenschappelijke ontwikkelingen rond diabetes
type 1, handvatten voor het omgaan met de ziekte en gelegenheid om ervaringen te delen. Dit met meerdere partners op type 1.
- Aansluiten bij diverse evenementen om diabetes onder de aandacht te brengen en fondsen te werven voor onderzoek. Het Diabetes Fonds heeft een eigen sponsorloop: diabeatitrun.nl

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.