Skip to main content
Close Menu

Diabetes Fonds

Begunstigden: Chronisch zieken, PatiŽnten, Overig
Collecteweek: 28-10-2018 t/m 03-11-2018

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Een ziekte als diabetes steelt de gezondheid van 1 miljoen Nederlanders. Want hij leidt tot allerlei ernstige lichamelijke problemen. Dat is onacceptabel, vindt het Diabetes Fonds. Daarom inspireren en ondersteunen we iedereen die zich samen met ons wil inzetten voor onderzoek. Want zo komen er betere behandelingen voor diabetes, en kunnen we in de toekomst diabetes genezen en voorkomen. Samenwerken heeft zin!

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Stamcelonderzoek diabetes type 1
In 2015 heeft het Diabetes Fonds samen met Stichting DON met een financiering van ? 1.500.000 de voortzetting verzekerd van het stamcelwerk van het onderzoeksconsortium. Ieder fonds draagt ? 750.000 bij.
- Investering in genezing en behandeling
Ruim ? 3.500.000 besteed aan onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes.
- DiaBeatit Run
Per team trotseerde ťťn persoon de 589 treden van de Euromast. Daarna liepen 200 deelnemers de dubbele marathon in de vorm van een estafette naar Amsterdam.
- In gesprek met onze achterban
Diabetes Fonds Panel: 1.700 leden gaven hun mening over het werk van het Diabetes Fonds. Ook is er voor ons nieuwe onderzoeksbeleid een peiling uitgevoerd onder bijna 6.000 mensen met diabetes, naasten en onderzoekers.
- Stimuleren van onderzoekers in het diabetesveld
Drie talentvolle senior en vier talentvolle junior onderzoekers hebben in 2015 financiŽle steun gekregen.

Zie voor uitgebreide informatie over de behaalde resultaten ons jaarverslag op www.diabetesfonds.nl/jaarverslag.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

- Wetenschappelijk onderzoek financieren naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes en de gevolgen ervan, en naar een betere kwaliteit van leven.
- Nieuwe kennis uit onderzoek snel beschikbaar maken voor een breed publiek.
- Samen met partners een gezonde omgeving stimuleren voor iedereen met focus op vermindering van suikerinname en minder zitten op de werkvloer. Zodat gezond eten en bewegen gemakkelijke keuzes worden.
- Mensen met diabetes type 1 informeren en verbinden middels een online, centrale plek met informatie over wetenschappelijke ontwikkelingen rond diabetes
type 1, handvatten voor het omgaan met de ziekte en gelegenheid om ervaringen te delen. Dit met meerdere partners op type 1.
- Aansluiten bij diverse evenementen om diabetes onder de aandacht te brengen en fondsen te werven voor onderzoek. Het Diabetes Fonds heeft een eigen sponsorloop: diabeatitrun.nl