Skip to main content
Close Menu

Artsen zonder Grenzen

Begunstigden: Slachtoffers van geweld, Slachtoffers van natuurrampen, Slachtoffers van oorlog, Slachtoffers van seksueel misbruik, Vluchtelingen

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het organiseren van daadwerkelijke medische hulp aan mensen in noodgebieden en crisis, waar ook ter wereld, overeenkomstig de beginselen uitgedrukt in het Handvest. Op basis van haar medische werk zal de vereniging zich tevens inspannen voor effectieve pleitbezorging met betrekking tot de bevolkingsgroep die zij bijstaat.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Artsen zonder Grenzen tracht door middel van eigen artsen, verpleegkundigen en andere specialisten medische noodhulp te bieden in conflictgebieden. Ook het creŽren van goede hygiŽnische omstandigheden en het verzorgen van schoon drinkwater om epidemieŽn te voorkomen, behoren tot de aandachtsgebieden. Artsen zonder Grenzen investeert in verbetering van behandelmethoden en medicijnen voor onder andere Tuberculose en voert campagne voor toegang tot betaalbare medicijnen.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.