Skip to main content
Close Menu

World Vision

Begunstigden: Gemeenschappen, Kinderen, Slachtoffers van natuurrampen, Slachtoffers van oorlog, Slachtoffers van seksueel misbruik, Vluchtelingen, Vrouwen en meisjes

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. Dat samen waarmaken is een van de mooiste dingen die je kunt doen. World Vision luistert naar kinderen en pakt de oorzaken van armoede en onrecht aan. En dat doen wij zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.
Onze missie: elk kind tot bloei
World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. We willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. We luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.
Het geloof motiveert ons werk
World Vision is een christelijke organisatie. Ons geloof en onze waarden motiveren ons om positieve en structurele verandering te brengen in de gebieden waarin we werken en ervoor te zorgen dat levens van kinderen tot bloei komen.
Doordat we door religieuze grenzen heen kijken, kunnen we in bijna 100 landen en in miljoenen levens een verschil maken. En dat zorgt ervoor dat we wereldwijd de meest arme en kwetsbare mensen kunnen helpen.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

In 2015 heeft World Vision ca. 1,1 miljoen vluchtelingen en ontheemden bereikt in het Midden Oosten, waarvan 630.000 kinderen. In 2015 heeft World Vision internationaal hiervoor bijna ? 94 miljoen aan hulp verstrekt, waarvan ? 1,5 miljoen uit Nederland afkomstig was. Verder worden er vanuit Nederland duurzame ontwikkelingsprogramma?s gefinancierd in India, Bangladesh, IndonesiŽ, Tanzania, EthiopiŽ, Oeganda en Zimbabwe.


Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

World Vision werkt wereldwijd in zo?n 100 landen. In nauwe samenwerking met lokale en internationale organisaties worden jaarlijks 120 miljoen mensen bereikt met noodhulp en duurzame ontwikkelingsprogramma?s, waaronder circa 4 miljoen gesponsorde kinderen. Hiermee is World Vision ťťn van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties.

Beleidsplan

World Vision heeft als doel de leefomstandigheden van kansarme kinderen structureel te verbeteren en hen te laten opgroeien in een veilige en rechtvaardige omgeving zonder onderscheid naar geloof, ras, geslacht of politieke voorkeur.
1. Kansarme kinderen, hun gezinnen en gemeenschappen zijn in staat hun lot in eigen handen te nemen en een menswaardig bestaan op te bouwen.
2. Partners zijn optimaal toegerust om de lokale bevolking hierin bij te staan.
3. Donateurs en overige belanghebbenden zijn geÔnformeerd en betrokken bij de strijd tegen armoede en onrecht.
4. De kosten van de organisatie liggen binnen de door de belanghebbenden algemeen geaccepteerde grenzen.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.