Skip to main content
Close Menu

Natuurmonumenten

Begunstigden: Algemeen publiek, Natuurgebieden
Collecteweek: 23-06-2019 t/m 29-06-2019

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Natuurmonumenten is dť beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.
Dat doen we omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Overal in Nederland. Voor iedereen. Die natuur stellen we veilig tot in de eeuwigheid door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Babybevers en otters op film, de aankoop van unieke natuur en de aanleg van een nieuw vogeleiland. Er gebeurde in 2016 van alles in en rondom onze natuurgebieden! Bekijk deze en andere mooie resultaten op de website van Natuurmonumenten: https://www.natuurmonumenten.nl/help-de-natuur/successen-voor-de-natuur-in-2016.
We hebben deze resultaten bereikt met steun van onze leden, donateurs en vrijwilligers.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Aankopen en beheren van waardevolle natuurgebieden en cultuurhistorische landschappen, helpen creŽren van verbindingen tussen natuurgebieden om zo de natuur en de biodiversiteit te beschermen, beÔnvloeden van het natuurbeleid van de overheid en daarmee opkomen voor de natuur in Nederland en mensen de gelegenheid bieden om van de natuur te genieten en hen zo te betrekken bij de natuurbescherming.

Beleidsplan

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.