Skip to main content
Close Menu

Operatie Mobilisatie

Begunstigden: Algemeen publiek, Gemeenschappen, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

In samenwerking met de kerk wil OM-Nederland Jezus Christus wereldwijd bekendmaken, door mensen te mobiliseren, middelen te werven en gebed te stimuleren.


Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Voorlichting en bewustwording
- Het campagnethema ?Everyone a role? wat in 2011 is gelanceerd verder benut in 2012.
- Een succesvolle OM-familiedag met ruim 500 bezoekers.
- 26.000 OM-Nieuws lezers.

Gaan
- 4 miljoen euro aan inkomsten ontvangen, waarvan 3,5 miljoen euro uit eigen fondsenwerving.
- In totaal waren er 130 OM?ers Long Term op het veld in 2012.

Nederland
- OM-Nederland werkt op zes locaties in Nederland met 18 medewerkers van zes verschillende nationaliteiten.
- Naast samenwerking met kerken wordt op verschillende plaatsten samengewerkt met andere organisaties zoals Youth for Christ (YfC), Atletes in Action (AiA) en het Evangelisch Werkverband (EW).

Buitenland
- Meer dan 100 projecten ondersteund.
- Met uiteenlopende doelen, zoals het verspreiden van het evangelie, noodhulp, verlaging kindersterfte in Afghanistan, bouw scholen, voorlichtingsprogramma over HIV/aids en Medische hulp.

Organisatie
Operatie Mobilisatie heeft in 2012 veel aandacht besteed aan de interne organisatie en de medewerkers om de organisatie effectiever en efficiŽnter te laten werken.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Het doorontwikkelen van zendingsidealen, het ondersteunen van de wereldwijde OM-werkzaamheden en het bijstaan van kerken en organisaties in Nederland in hun inspanningen voor jongeren en minderheden.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.