Skip to main content
Close Menu

Max Havelaar

Begunstigden: Algemeen publiek, Gemeenschappen, Overig

Actief in

Informatie

Doelstellingen

De stichting stelt zich ten doel bij te dragen aan de ontwikkeling van achtergestelde gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Dit doet zij door middel van het bevorderen van eerlijke handel: het bieden van toegang tot internationale handel onder goede voorwaarden voor kleine producenten, zodat zij zelf aan een betere toekomst kunnen werken.
De stichting beheert hiertoe een keurmerk voor eerlijke handel, dat verleend wordt aan producten die voldoen aan de daaraan door de FLO gestelde voorwaarden.
De stichting is - om dit doel te bereiken - lid van de overkoepelende organisatie Fairtrade Labelling Organizations (FLO) International te Bonn (Duitsland). Bij de besluitvorming zal de stichting rekening houden met en zich - voor zover mogelijk en noodzakelijk - richten naar het belang van de FLO.

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stichting Max Havelaar is in Nederland eigenaar van het Fairtrade keurmerk, in Nederland ook bekend als het Max Havelaar keurmerk. Zij geeft het keurmerk uit aan bedrijven in eigen land en controleert of zij zich houden aan de Fairtrade criteria. Van AustraliŽ tot Zweden: in meer dan 26 landen zijn zusterorganisaties van Stichting Max Havelaar opgericht die hun best doen om zoveel mogelijke draagvlak te creŽren voor Fairtrade producten

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.