Skip to main content
Close Menu

Breadline Africa

Begunstigden: Analfabeten, Gemeenschappen, Kinderen

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het verbeteren van de ontwikkeling en daarmee de kansen voor de arme bevolkingsgroepen, in het bijzonder de kinderen en de jeugd en het werven van gelden daarvoor. Breadline Africa (in NL opgericht in 1999) biedt infrastructuren aan waardoor de vroege ontwikkeling van kinderen tussen de ťťn en zes jaar kan worden gestimuleerd, de zogeheten Early Child Developments, en waardoor geletterdheid van kinderen wordt bevorderd.
Initiatieven vanuit gemeenschappen (dorpjes) worden door Breadline Africa beoordeeld en vervolgens worden infrastructuren, vooral dmv oude omgebouwde zeecontainers, aangeboden voor het desbetreffende doel (peuter-, kleuterschooltje, gaarkeuken, bibliotheek etc).

Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Op dit moment is Breadline Africa ťťn van de grootste leveranciers in Zuid-Afrika van omgebouwde zeecontainers voor armoedebestrijding en heeft het meer dan tweehonderdvijftig containers geplaatst in door armoede geteisterde buurten door het hele land.
Breadline Africa NL werkt in projecten en administratie nauw samen met de gelijknamige zusterorganisaties in de UK, Ierland en Zuid-Afrika.
De vier BLA-organisaties hebben een gezamenlijk kantoor in Kaapstad.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.