Skip to main content
Close Menu

CliniClowns

Begunstigden: Kinderen, Mensen met een beperking, Ouderen, PatiŽnten

Actief in

Informatie

Doelstellingen

Het bieden en bevorderen van afleiding, plezier en verlichting aan ziekte, kwetsbare of afhankelijke kinderen en volwassenen met zorgbehoefte. Het bieden van andersoortige clowneske afleiding en plezier, het geven van voorlichting, het bevorderen en verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het verstrekken van financiŽle middelen aan organisaties met een soortgelijke doelstelling.

Behaalde resultaten  
Hier staat wat de belangrijkste (niet-financiŽle) resultaten zijn. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.


Activiteiten  
De Activiteiten geven aan wat de organisatie doet om de doelstelling te bereiken. Deze gegevens zijn niet in detail door het CBF gecontroleerd.

Stichting CliniClowns Nederland biedt zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier. De clowns laten door spel en verbeelding een kind weer even kind zijn. Zo worden zij weer baas over hun eigen situatie en kunnen ze de vaak vervelende werkelijkheid even ontvluchten. Momenteel spelen 76 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende onlinebelevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin. Een daarvan is de CliniClowns Theatertour, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap.

Het CBF werkt aan vernieuwing van het Register goede doelen. Wij doen ons best om de gegevens tijdens deze werkzaamheden zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat niet alle gegevens actueel zijn. Heeft u hierover een vraag, stuur dan een e-mail naar info@cbf.nl.