Skip to main content
Close Menu

Kenniscentrum

Het Kenniscentrum van het CBF verzamelt zoveel mogelijk relevante informatie over filantropie en fondsenwerving en maakt deze informatie beschikbaar voor het publiek. Het doel is bij te dragen aan de kennis over en professionalisering van de goededoelensector.

Gebruik het zoekfilter hier onder om te zoeken naar een specifiek item.

Verrijk het Kenniscentrum met uw kennis! Heeft u zelf relevante items over filantropie en fondsenwerving die u graag wilt delen? Stuur deze dan op naar info@cbf.nl.

Disclaimer/copyright

Het CBF is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de publicaties. Het Kenniscentrum van het CBF verricht geen onderzoek, maar brengt publicaties over filantropie en fondsenwerving bijeen.

Zoeken binnen het kenniscentrum

Selecteer een of meerdere onderwerpen:

Scroll horizontaal voor meer info
Artikel Type Delen
Overige
Overige
Regulations and Appendices CBF Recognition for Charitable Organizations

29-11-2017 - CBF en Commissie Normstelling

English version of the Regulations and Appendices CBF Recognition for Charitable Organizations. 

Overige
Meerjarenbeleidsplan CBF 2018-2020

21-12-2017 - CBF

Meerjarenbeleidsplan CBF 2018-2020.
Versie november 2017

Rapport
SDG Booster (2017)

20-11-2017 - PwC

Deze publicatie in het kader van de SDG Booster van PwC wil het geluid rond Sustainable Development Goals (SDG’s) versterken. De SDG’s, die betrekking hebben op de meest urgente problemen in de wereld, zijn ruim twee jaar geleden vastgesteld door de VN. De SDG’s doen niet alleen een beroep op nationale overheden, maar nadrukkelijk ook op de private en publieke sector om bij te dragen aan de realisatie van de doelen.

Deze SDG Booster biedt een inventarisatie, een stand van zaken van hoe verschillende sectoren omgaan met de SDG's, wat goed gaat en wat beter kan.

Rapport
Het Nederlandse Donateurspanel Rapport (september 2017)

17-11-2017 - WWAV

Het donateursvertrouwen is de afgelopen maanden stabiel gebleven en staat nog steeds op -7.
Hetzelfde geldt trouwens voor het consumentenvertrouwen, dat op 23 bleef staan.

Er werd in deze editie gevraagd of men goede doelen volgt op sociale media en hoe mensen de uitingen van goede doelen daar waarderen. Ook werd er gevraagd naar controle op goede doelen. Ongeveer de helft van de respondenten denkt wel dat deze controles bestaan, maar is hier niet zeker van.

Rapport
Jaaroverzicht CBF 2016

28-09-2017 - CBF

Rapport
Het Nederlandse Donateurspanel Rapport (juni 2017)

03-08-2017 - WWAV

Het donateursvertrouwen zit nog steeds in de lift. Weliswaar is de stijging in het tweede kwartaal minder spectaculair dan in de eerste maanden van 2017, maar met een verschuiving van -9 naar -7 komt het nulpunt steeds meer in zicht.

Daarnaast geeft deze NDP-meting informatie over mobiel doneren en over het geefgedrag tijdens de Giro555-actie voor de hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen.

Rapport
Jaarverslag CBF 2016

20-06-2017 - CBF

Rapport
Statuten CBF

16-11-2016 - CBF

Statutenwijziging november 2016

Overige