Skip to main content
Close Menu

Aanvraagprocedure grotere goede doelen

Bent u een goed doel met totale baten vanaf Ä500.000? Dan kunt u de Erkenning aanvragen door contact met ons op te nemen via 020 - 238 91 04. We plannen dan graag een persoonlijk gesprek in om kennis te maken, de aanvraagprocedure te doorlopen en uw vragen te beantwoorden.

Nu al meer weten over de aanvraagprocedure? Bekijk de Routekaart naar Erkenning (categorie C en D)

Aanvraagprocedure kleinere goede doelen

Bent u een goed doel met totale baten tot Ä500.000? Dan kunt u de Erkenning online aanvragen:

  1. Online aanvraag: Eerst vragen we u om enkele algemene gegevens. Daarna maakt u de kosten over voor de (initiŽle) toetsing. Vervolgens ontvangt u uw inloggegevens voor Mijn CBF. Via deze online-omgeving levert u alle vereiste informatie en documenten aan.
     
  2. Toetsing: Wij toetsen uw informatie en documenten en bespreken de uitkomsten met u in een telefonisch gesprek. Soms moet u nog actie ondernemen om aan alle criteria te voldoen. Hiervoor krijgt u de tijd.
     
  3. Erkenning: Wanneer u aan alle normen voldoet, wordt u erkend. U mag dan het logo voeren. Ook verschijnt u hiermee in het Register Goede Doelen. Zo bent u voor iedereen herkenbaar en vindbaar als Erkend Goed Doel waar donateurs gerust aan kunnen geven.

Meer weten over de aanvraagprocedure? Bekijk deze Routekaart naar Erkenning (categorie A en B).

Wat moet u aanleveren?

Tijdens de aanvraagprocedure levert u informatie en gegevens aan via Mijn CBF. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over uw organisatiekenmerken, beleid en bestuur, jaarverslag, het openbaar maken van informatie et cetera. Het aanleveren van alle informatie en documenten duurt ongeveer 2 uur. U kunt uw antwoorden tussentijds opslaan om op een later tijdstip verder te gaan.

Benieuwd wat u precies moet aanleveren? Log vrijblijvend in op de demoversie van Mijn CBF met de inloggevens: demo@cbf.nl (gebruikersnaam), demo (wachtwoord).

Meer weten?

Wil u meer weten over het aanvragen van de Erkenning? Onze Helpdesk helpt u graag verder: 020 Ė 238 91 04 of erkenning@cbf.nl. Of vraag direct de Erkenning aan:

Start nu uw erkenningsaanvraag