Informatie & Kennis

Het CBF heeft de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector. Met onze kennis helpen we je graag bij het vergroten van jouw inzicht in de goededoelensector.

Data > Informatie > Kennis

Het CBF verzamelt en valideert kwantitatieve en kwalitatieve data van goede doelen. We analyseren en combineren deze data om er relevante en toepasbare informatie van te maken. We creëren kennis door deze informatie in de bredere maatschappelijke context te plaatsen. Deze kennis delen we graag met de sector. Zo helpen we je bij het vergroten van jouw inzicht in de sector en het maken van beter geïnformeerde keuzes.

CBF-database

De CBF-database bevat gevalideerde data van de meer dan 600 Erkende Goede Doelen, aangevuld met data van niet-erkende organisaties die actief fondsen werven en hun jaarverslaggeving publiceren. De financiële gegevens gaan terug tot en met 1994. Hiermee is de CBF-database de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector.

Onze partners

Het CBF werkt samen met verschillende partners. Met onze kennispartners vergroten we het inzicht in de goededoelensector, onder meer door samen op te trekken in wetenschappelijk onderzoek. Onze partners zijn Vrije Universiteit, Radboud Universiteit, Impact Centre Erasmus en PwC.

Met onze enabling partners werken we samen om hun klanten zo goed mogelijk te voorzien van relevante informatie en kennis. Enabling partners hebben daarvoor toegang tot de CBF-Analysetool en denken mee over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Onze enabling partners zijn de charity desks van ABN AMRO Mees Pierson en Van Lanschot Kempen, en brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

Wil je meer weten over de afdeling Informatie & Kennis? Neem contact met ons op via data@cbf.nl of 020 – 417 00 03.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.