Maak kennis met Gabriëlle


Naam: Gabriëlle Gerlach

Leeftijd: 29 jaar

Functie: Vraagbaak Reactief Toezicht & Auditor


Wat doe je bij het CBF?
Ik vervul twee verschillende functies binnen het CBF. Grotendeels hou ik me bezig met binnenkomende vragen, opmerkingen en klachten. Dat kunnen hele uiteenlopende zaken zijn. Dit kunnen vragen zijn over collectanten aan de deur, vragen over het werk van het CBF of het kunnen ernstige meldingen zijn van bijvoorbeeld onbehoorlijk gedrag. Vanuit mijn functie zorg ik ervoor dat mensen goed geïnformeerd zijn over Erkende Goede Doelen, mensen hun zorgen en vragen kwijt kunnen en dat er adequaat op serieuze meldingen wordt gereageerd. In mijn tweede rol hou ik mij bezig met actief toezicht. Ik neem met name kleine organisaties onder de loep wanneer zij de Erkenning aanvragen.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Hiervoor heb ik bij verschillende sociale ondernemingen gewerkt in uiteenlopende functies. Ik ben Manager Klantenservice geweest, Community Manager, Event Manager en Trainer. Ik hou erg van afwisseling en werken met mensen.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Het CBF ken ik voornamelijk van mijn studie en mijn werk bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de VU. Na mijn studie ben ik de wereld van sociaal ondernemen ingedoken en na een aantal jaar wilde ik me weer meer inhoudelijk bezig houden met goeddoen. Wat betekent goeddoen? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe kun je dit blijvend verbeteren? Bij het CBF kan ik me volop met deze vragen bezighouden.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik geniet van de bevlogenheid die ik zie binnen de goede doelen sector. Uiteenlopende mensen in allerlei organisaties willen hun idealen realiseren en zetten zich hier vol voor in. Dat vind ik mooi.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Fun fact: Mijn voorganger Map was jarenlang de enige linkshandige binnen het CBF. Binnenkort neem ik niet alleen allerlei taken van haar over, maar ben ik ook net als zij, de vertegenwoordiging van de linkshandigen op kantoor.