Maak kennis met Map

25 maart 2022

Naam: Map van der Wilden

Leeftijd: 66

Functie: klachtenfunctionaris Erkende Goede Doelen en senior relatiebeheerder

Wat doe je bij het CBF?
Ik geef antwoord op alle soorten vragen, van particulieren, gemeenten, organisaties, journalisten. Ik handel klachten af, hou de website bij, weet alles over collecteren en donateurwerving, schrijf en redigeer teksten. Mijn bijdrage is zeer divers en communicatie speelt bij alle taken een belangrijke rol.

Wat heb je hier voor gedaan?
Ik heb Spaanse les gegeven op scholen, heb ontwikkelingswerk gedaan in Nicaragua en was directeur van de Stedenband Amsterdam-Managua. Ook heb ik heel veel vrijwilligerswerk gedaan, bijvoorbeeld voor de FODOK, de landelijke vereniging van ouders van dove kinderen.

Hoe ben je bij het CBF terechtgekomen?
Het CBF zocht een tijdelijke medewerker, om vier maanden te overbruggen. Het beviel zo goed van beide kanten dat ik ben gebleven. En nu zijn we 18 jaar later.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling. Het contact met collega’s. De voortdurende ontwikkeling die het CBF als toezichthouder doormaakt en vormgeeft.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Ik wilde als kind graag op paardrijden, maar dat kon toen niet. Toen mijn dochter 9 was en ging paardrijden, dacht ik: “Dit is mijn kans” en ik ben toen ook gaan paardrijden. Zij stopte na een jaar of 5, ik ben doorgegaan. Je bent nooit te oud om te leren.