Maak kennis met Micky

12 mei 2022


Naam: Micky Bictorina

Leeftijd: 66

Functie: Secretaresse

Wat doe je bij het CBF?
Mijn werk bij het CBF is zeer divers. Het vergt flexibiliteit en snel kunnen schakelen. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor het eerste telefonisch contact met de buitenwereld, het afhandelen van de centrale emailbox, agendabeheer, de bevoorrading zowel op ICT, elektronisch als huishoudelijk gebied, ontvangen van het bezoek, opvangen en wegwijs maken van nieuwe collega's en vooraf zorg dragen dat hij/zij toegang krijgt tot ons netwerk, contactpersoon pandbeheer, kleine opsomming om een indruk te geven. Kortom zorg dragen dat zowel intern als extern alles dagelijks zo soepel mogelijk verloopt. Het CBF is een kleine organisatie, maar behoeft op logistiek, administratief en communicatief gebied net zoveel aandacht als een grote organisatie doordat de samenleving steeds aan het veranderen is genoodzaakt dat scherp te blijven, flexibel te zijn en tijdig, oplossingsgericht en adequaat te handelen.  

Wat heb je hier voor gedaan?
Voor ik bij het CBF kwam werkte ik in het bedrijfsleven, bij de toenmalige Amsterdam-Rotterdam Bank op de kantoren Centrale Herengracht. Een zeer commerciĆ«le periode waarin snel geld genereren de enige denkwijze was. In mijn vrije tijd deed ik vrijwilligerswerk en kwam zo in aanraking met de goede doelen wereld. Een zeer rustige, vol passie en mensvriendelijk gerichte wereld vergeleken met de snelle, tijd is geld, stampende wereld. Na twee jaar werkzaam in de goede doelen wereld heb ik de opleiding officemanagement op HBO niveau met goed gevolg gehaald en heb sindsdien allerlei werkzaamheden en (deel)functies met plezier vervuld.   

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Met een van de oprichters van Mama Cash kwam ik als eerste tijdens mijn vrijwilligerswerk periode in aanraking en die introduceerde mij bij de toenmalige Ombudsvrouw van Amsterdam, Lida van den Broek, een van de andere oprichters van deze organisatie. Zo schoof ik langzaam maar zeker de goede doelen (vrouwenwereld) in en werd uiteindelijk na een aantal jaar gevraagd of ik bij Mama Cash wilde werken. Het antwoord hierop was snel gegeven. Een collega die bij het CBF was gaan werken vroeg op gegeven moment of ik de switch naar het CBF wilde maken. Men was op zoek naar een office-manager. Na enige aarzeling ging ik toch overstag.  Het resultaat is dat ik nu 22 jaar werkzaam ben bij het CBF en volgend jaar van mijn pensioen ga genieten.      

Wat vind je het leukste aan je werk?  
Intern voel ik mijzelf als het manusje van alles en dat doe ik met alle plezier. De verschillende werkzaamheden stellen mij ook in staat daar waar nodig intern ondersteuning en hulp te bieden zodat vanuit de basis een rustig startpunt servicegerichtheid naar de buiten kunnen brengen. De passie voor de goede doelen wereld is zowel in- als extern goed zicht- en voelbaar, wat zorgt voor warme integere energie om door te gaan zonder waar het werkelijk om gaat uit het oog te verliezen.  

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Het werken bij een goed doel ten tijde van een keurmerk aanvraag bij het CBF. De bedrijvigheid, inspiratie, het alles op alles zetten om positief beoordeelt te worden door het CBF, is mij altijd bijgebleven. Ik had toen niet kunnen vermoeden een aantal jaar later bij het CBF werkzaam te zijn. Hoe mooi vond en ik het nog steeds om aan beide zijde ervaring te hebben opgedaan. Het veranderen van mijn avondwandeling met mijn buurvrouw in een wandeling overdag met een goede vriendin. Vooral de dag wandeling levert iedere keer weer nieuwe plekken en indrukken op in buurt waar ik meer dan 35 jaar woonachtig ben en wandeltochten maak.