Maak kennis met Thaomy

10 juni 2021

Naam: Thaomy Nguyen
Leeftijd: 21
Functie: assistent-medewerker communicatie

Wat doe je bij het CBF?  Ik maak deel uit van het communicatieteam als marketing-stagiaire, waar ik me veelal bezighoud met online marketing via sociale media. Ik zorg ervoor dat onze contentkalender goed gevuld blijft. Daarnaast draai ik mee met verschillende communicatieprojecten. Laatst zijn we bijvoorbeeld druk bezig geweest met ons seminar over de veerkracht van goede doelen tijdens COVID-19. Dat vond ik een heel leuk project om aan mee te werken. Er is dus altijd wel wat te doen!

Wat heb je hiervoor gedaan?  Ik ben naast mijn stage student Communication Science aan de UvA. Vóór mijn stage, en vóór COVID-19, was ik huiswerkbegeleider en bijlesdocent bij Lyceo.

Hoe ben je bij het CBF terechtgekomen?  Via een studentenbureau vond ik een vacature die een non-profitorganisatie beschreef die zich inzet voor een betere, mooiere samenleving. Ik had toentertijd geen idee dat dat het CBF was, maar het trok me zeker!

Wat vind je het leukste aan je werk?  De verscheidenheid van mijn taken en projecten. Naast de normale lopende zaken is er altijd wel een ander nieuw project waar ik bij betrokken ben. Nu de maatregelen weer versoepeld worden, vind ik het ook heel fijn dat ik in persoon weer met het team kan samenkomen en brainstormen. Dat communiceert toch prettiger, wat natuurlijk belangrijk is voor een communicatieteam!

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?  Ik volg een Engelstalige studie en heb op de middelbare school ook tweetalig onderwijs gevolgd. Hierdoor mix ik soms Engelse woorden in mijn zinnen of gebruik ik soms Engelse uitdrukkingen in het Nederlands. Als deze niet letterlijk vertaalbaar zijn, zorgt dat voor gekke situaties. Ooit een ober beantwoord met “ik ben goed” (i.e. “I’m good”) toen ik gevraagd werd of ik nog een drankje wilde. Hij keek me erg raar aan! Het duurt dan even een seconde totdat ik doorheb dat dat voor geen kant klopt in het Nederlands.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.