U kunt naar beneden scrollen
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
24Apr2017

Geven in Nederland 2017: 20 jaar cijfers en trends over gevend Nederland

Op donderdag 20 april vond de Dag van de Filantropie plaats, waarin het onderzoek en bijbehorend boek Geven in Nederland 2017 centraal stonden. Geven in Nederland 2017 is een schatkamer voor iedereen die werkzaam is of te maken heeft met de filantropische sector. Het boek staat vol met cijfers, analyses en dieper liggende trends over het geefgedrag in Nederland. Een korte blik op de belangrijkste resultaten en analyses.

Lees verder
20Apr2017

Recent erkend

In maart is opnieuw een groep organisaties erkend. Daarmee is het aantal erkende organisaties toegenomen tot 472. Tijd voor een korte voorstelronde.

Lees verder
20Apr2017

Filantropie als fundament voor burgerschap en maatschappelijke binding

Op woensdag 12 april organiseerde brancheorganisatie Goede Doelen Nederland, in samenwerking met FIN (Vereniging van Vermogensfondsen in Nederland), brancheorganisatie Nederland Filantropieland en CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken), een symposium en politiek café. Tijdens het symposium lieten zij nieuwe parlementariërs kennismaken met de sector en met het belang ervan. Als hoogtepunt overhandigden zij het Manifest Filantropie aan de politiek. Dit manifest is ondertekend door een brede coalitie uit de sector.

Lees verder
18Apr2017

Erkende goede doelen genomineerd voor NRC Charity Awards

Vijf door het CBF erkende goede doelen zijn genomineerd voor de NRC Charity Awards 2017. De Dierenbescherming, MS Research, The Hunger Project, de Trombosestichting en VluchtelingenWerk Nederland behoren tot de finalisten en kunnen op 29 augustus als winnaar uit de bus komen van de NRC Charity Awards.

Lees verder
10Apr2017

Goededoelensector op de agenda in april

Deze maand staan een paar grote evenementen op de agenda waarin de goededoelensector centraal staat.

Lees verder
4Apr2017

Geven met het hart of met het verstand?

Donateurs vinden de zekerheid dat het geld goed besteed wordt belangrijker dan dat ze er een goed gevoel aan overhouden. Het beeld dat het zogeheten ‘warm-glow’-effect het belangrijkste aspect is bij geven wordt door de donateur zelf niet herkend. Dit blijkt uit het kwartaalonderzoek dat het CBF in samenwerking met KIEN en WAVV verricht onder donateurs.

Lees verder
4Apr2017

Waar moet ik op letten bij een Vriendenstichting?

Organisaties die geheel of deels afhankelijk zijn van fondsenwerving richten soms een vriendenstichting op. Zoals bij alle stichtingen is de (on)afhankelijkheid van het bestuur een belangrijk aandachtspunt. Wat betekent dat voor de samenstelling van het bestuur?

Lees verder
31Maa2017

Dierentehuis ’s-Hertogenbosch zet stappen na verscherpt toezicht

Naar aanleiding van het verscherpt toezicht dat het CBF begin februari instelde, heeft het bestuur van Dierentehuis ’s-Hertogenbosch e.o. een aantal stappen gezet vanuit de wens om weer aan de normen van de Erkenning te voldoen.

Lees verder
22Maa2017

Nieuwe Raad van Toezicht bij het CBF

Per 22 maart 2017 is de raad van toezicht van het CBF vernieuwd. Ex-burgemeester Jan de Ruiter verlaat na vijfeneenhalf jaar het CBF. Bernadette van Buchem en Berend-Jan Rietveld treden toe tot de RvT.

Lees verder
17Feb2017

Skimmen van een betaalpas met chip is niet waarschijnlijk

Begin februari verschenen er berichten van de politie in Oost-Nederland dat door “collectanten” betaalpassen aan de deur werden geskimd. Nader onderzoek heeft opgeleverd dat er geen bewijzen zijn gevonden dat dit ook echt is gebeurd.

Lees verder