Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
12Dec2017

Vijf nieuwe Erkende Goede Doelen

Het CBF heeft weer vijf organisaties het predicaat Erkend Goed Doel gegeven. We willen deze organisaties hartelijk feliciteren met het behalen van hun Erkenning!

Lees verder
8Dec2017

CBF waarschuwt voor stichting Kinderen met Zorgen

Het CBF, toezichthouder goede doelen, heeft vragen bij de activiteiten van stichting Kinderen met Zorgen (geen Erkend Goed Doel). Het CBF heeft signalen gekregen dat de stichting Kinderen met Zorgen actief is met kaartverkoop aan de deur.

Lees verder
8Dec2017

Helft Nederlanders doet wel eens vrijwilligerswerk

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking van 15 jaar of ouder doet minstens een keer per jaar vrijwilligerswerk. Vooral mensen die vanwege zorgtaken in deeltijd werken zijn relatief vaak actief als vrijwilliger. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS dat gisteren, op Nationale Vrijwilligersdag, naar buiten is gebracht.

Lees verder
7Dec2017

CBF waarschuwt voor Voedselbank Krimpenerwaard

Het CBF, toezichthouder goede doelen, heeft vragen bij de activiteiten van de Voedselbank Krimpenerwaard, ook bekend onder de namen Stichting Voedselbank Schoonhoven en omgeving en Voedselbank Schoonhoven en Krimpenerwaard (geen Erkende Goede Doelen).

Lees verder
5Dec2017

Sustainable Development Goals: Stap voor stap op weg naar realisatie

In september 2015 hebben de regeringsleiders van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDG’s of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) vastgelegd. De SDG’s hebben betrekking op de meest urgente problemen in de wereld, zoals Einde aan armoede, Gelijkheid voor mannen en vrouwen en Duurzame en betaalbare energie. Landen zijn opgeroepen om de mondiale SDG’s te vertalen naar nationale doelstellingen en beleid en om er alles aan te doen om bij te dragen aan rechtvaardigheid, veiligheid en welvaart in de wereld. De SDG’s doen niet alleen een beroep op nationale overheden, maar nadrukkelijk ook op de private en publieke sector om hun negatieve impact te verminderen en positief bij te dragen aan een duurzame agenda.

Lees verder
24Nov2017

Impact hoog op de agenda van goede doelen

Tijdens het Impact Event op 24 november heeft de goededoelensector de Impact Challenge officieel gelanceerd. Dit is een sectorbreed initiatief om gezamenlijk de maatschappelijke impact verder te vergroten en meer zichtbaar te maken. Tijdens het Event werden de meest opvallende resultaten van een inventarisatie (sectorreflectie) onder ruim 400 erkende goede doelen afgewisseld met boeiende sprekers, levendige discussies en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Lees verder
21Nov2017

89 Goede doelen lanceren nieuwe nalatenschapcampagne 'Toegift'

Steeds meer mensen besluiten (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een goed doel. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan dat wat ze tijdens hun leven belangrijk vinden.

Lees verder
20Nov2017

‘The Fundraiser’: Nieuw vakmedium voor fondsenwervers

‘The Fundraiser. Alles over fondsenwerving & marketing’: dat is de nieuwe titel en website die uitgever social enterprise Lenthe afgelopen week in samenwerking met Nederland Filantropieland lanceerde.

Lees verder
7Nov2017

Negen nieuwe erkenningen in oktober

Het CBF heeft de afgelopen maand negen organisaties het predicaat Erkend Goed Doel gegeven. Hiermee is een mijlpaal behaald: Stichting Het Vergeten Kind heeft de 500ste Erkenning in ontvangst mogen nemen. Maar ook de andere organisaties willen we natuurlijk hartelijk feliciteren met het behalen van hun Erkenning! Lees verder om te zien welke organisaties zich nu ook Erkend mogen noemen.

Lees verder
19Okt2017

Nu 500 Erkende Goede Doelen: startschot campagne ‘Geef Gerust’

Vandaag reikte toezichthouder CBF officieel de 500e Erkenning uit aan stichting ‘Het Vergeten Kind'. Deze mijlpaal is het startschot voor de nieuwe landelijke publiekscampagne ‘Geef gerust aan een Erkend Goed Doel’.

Lees verder