U kunt naar beneden scrollen
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

17Feb2017

Skimmen van een betaalpas met chip is niet waarschijnlijk

Begin februari verschenen er berichten van de politie in Oost-Nederland dat door ďcollectantenĒ betaalpassen aan de deur werden geskimd. Nader onderzoek heeft opgeleverd dat er geen bewijzen zijn gevonden dat dit ook echt is gebeurd.

Lees verder
7Feb2017

Stichting Dierentehuis Ďs-Hertogenbosch en omstreken onder verscherpt toezicht gesteld

Het CBF heeft besloten per 7 februari 2017 Stichting Dierentehuis ís-Hertogenbosch en omstreken onder verscherpt toezicht te stellen. De Stichting voldoet niet meer aan een aantal normen en krijgt een maand de tijd om de gemaakte afspraken na te komen.

Lees verder
30Jan2017

Convenant regelt verantwoordelijkheden rondom Erkenningsregeling goede doelen

Op 30 januari 2017 hebben de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland, toezichthouder CBF en de nieuw in te stellen Commissie Normstelling gezamenlijk een Convenant getekend. Met dit Convenant zijn alle afspraken en verantwoordelijkheden rondom de Erkenningsregeling vastgelegd. De convenantspartijen werken samen in de Stuurgroep Erkenningsregeling.

Lees verder
29Jan2017

CBF doet onderzoek naar Bright Future Fundraising

Het CBF, toezichthouder van de goededoelensector, doet onderzoek naar de activiteiten van (medewerkers van) het bedrijf Bright Future Fundraising (BFF). Het CBF adviseert gemeenten daarom voorlopig geen collectevergunning aan BFF te verlenen.

Lees verder
27Jan2017

Collectevergunning in Zandvoort alleen voor CBF-erkende goede doelen

De gemeente Zandvoort heeft besloten de collectevergunning niet meer te verlenen aan organisaties die geen CBF-erkenning hebben. Aanleiding voor dit besluit was de aanvraag van diverse stichtingen met een onduidelijke reputatie en een onduidelijk verhaal.

Lees verder
26Jan2017

Diana Dekker nieuwe manager Communicatie

Diana Dekker is vanaf januari 2017 werkzaam als manager Communicatie bij het CBF, de toezichthouder van de goededoelensector. Zij geeft leiding aan de nieuwe afdeling Communicatie en is lid van het managementteam.

Lees verder
20Jan2017

Erkenning: wortel of stok?

Opinieblad De Dikke Blauwe wierp de vraag op of je donateurs wel kunt oproepen op de CBF-erkenning te letten als de erkenning nog niet breed gevoerd wordt. Roline de Wilde schreef een reactie.

Lees verder
12Jan2017

Stevige groei erkende goede doelen

Het aantal door het CBF gecertificeerde goededoelenorganisaties is in 2016 met meer dan 30 procent gestegen. Honderdzeven nieuwe organisaties kregen in het afgelopen jaar een erkenning.

Lees verder
10Jan2017

Oud-voorzitter CBF Henk Koning overleden

Het CBF heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van de heer Henk Koning. De heer Koning was van 1 januari 2000 tot 1 januari 2010 onafhankelijk voorzitter van het CBF.

Lees verder
9Jan2017

Transparantie en risicomanagement bij internationale goededoelenorganisaties

Een goede risicobeheersing is voor de meeste goededoelenorganisaties die internationaal georganiseerd zijn een belangrijk aandachtspunt. Dat blijkt uit een rondgang van toezichthouder CBF en de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos. Ook transparantie en een begrijpelijke uitleg over de internationale governance verdienen voortdurend aandacht.

Lees verder