Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
15Jan2019

Editie NL: Particulier initiatief via crowdfunding

Editie NL heeft op 14 januari een item uitgezonden over het toenemende aantal initiatieven waarbij particulieren via crowdfunding geld inzamelen voor en door particulieren. Mooie initiatieven maar hoe is dit geregeld? Waar moet je op letten om te zorgen dat het opgehaalde geld ook daadwerkelijk bij de bedoelde ontvanger terecht komt?

Lees verder
18Dec2018

Transparantie in één oogopslag: het CBF-Erkenningspaspoort

Afgelopen week heeft het CBF alle Erkenningshouders per e-mail geïnformeerd over het CBF-Erkenningspaspoort. Met het CBF-Erkenningspaspoort geven we de donateur en andere belangstellenden op een eenduidige, neutrale en begrijpelijke manier een overzicht in handen met de belangrijkste basisgegevens van Erkende goede doelen.

Lees verder
13Dec2018

In de spotlights: Ajax Foundation

De Ajax Foundation is een stichting van Ajax die wil dat kinderen gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dus rijk of arm, een beperking of kerngezond: dat mag geen verschil maken.

Lees verder
10Dec2018

Zeven nieuw Erkende organisaties

Het CBF heeft zeven nieuwe organisaties erkend. Deze organisaties mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
9Dec2018

Roline de Wilde directeur CBF, Toezichthouder Goede Doelen gaat per 1 maart 2019 nieuwe uitdaging aan

Sinds haar aantreden in februari 2016 heeft ze het toezicht door het CBF op erkende goede doelen gemoderniseerd. Zo is het huidige toezicht meer ontwikkelgericht. Roline de Wilde: “Ik ben ontzettend trots op de medewerkers van het CBF die vol aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen en implementeren van onze ontwikkelgerichte manier van toezichthouden. De grote groei van het aantal erkende goededoelenorganisaties (nu ruim 570) is een indicatie dat de Erkenning inmiddels de standaard in de sector is geworden. Daarom laat ik het CBF met een gerust hart achter.”

Lees verder
7Dec2018

CBF over Gerust Geven in de decembermaand

In het radioprogramma AskmeAnything van BNR waarin luisteraars vragen kunnen stellen, was het onderwerp op 5 december: Geven aan Goede Doelen.

Lees verder
30Nov2018

Oplichting door directeur Stichting Droom Wens

Het CBF is benaderd door diverse media over de Stichting Droom Wens in verband met de arrestatie van de directeur van deze stichting wegens verduistering. Stichting Droom Wens is geen Erkend Goed Doel. Deze Stichting staat dus niet onder toezicht van het CBF.

Lees verder
29Nov2018

Monique van Oers treedt toe tot raad van toezicht CBF

Directeur Juridische Zaken van de ACM, Monique van Oers (52), treedt per 29 november toe tot de raad van toezicht van het CBF, Toezichthouder Goede Doelen.

Lees verder
23Nov2018

Let op: Dieren in Nood weer actief met collecteren

Het CBF ontvangt berichten dat de heer Marsman weer actief is met collecteren voor de stichting Dieren in Nood, die gevestigd zou zijn in Eefde of in Epse. Deze “stichting” bestaat niet.

Lees verder
22Nov2018

Voortgang Gezamenlijk Actieplan Integriteit

De afgelopen maanden hebben we u regelmatig op de hoogte gesteld over de voortgang van het Gezamenlijk Actieplan Integriteit.

Lees verder