Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
8Mei2018

De sector werkt samen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

Een aantal voorvallen van grensoverschrijdend gedrag bij goede doelen eerder dit jaar heeft geleid tot een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer en een gezamenlijke aanpak om dit soort voorvallen zoveel mogelijk te voorkomen. Het Algemeen Overleg Noodhulp is een overleg tussen partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van ontwikkelingssamenwerking en noodhulp.

Lees verder
4Mei2018

Vier organisaties erkend door CBF

In april heeft het CBF vier nieuwe organisaties erkend. Deze mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
2Mei2018

CBF opnieuw geaccrediteerd door Raad voor Accreditatie

Op 12 april 2018 heeft het CBF de accreditatie van de Raad voor Accreditatie (RvA) opnieuw verkregen. Vanaf die datum vallen Erkenningsbesluiten weer onder accreditatie van de RvA.

Lees verder
26Apr2018

Moresprudentieplatform gaat van start

Het toezicht op goede doelen is sinds een aantal jaar goed georganiseerd. Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) is aangewezen als toezichthouder. Alle goede doelen die voldoen aan de door de sector vastgestelde normen en zich onder toezicht laten stellen, krijgen het predicaat: ďErkend Goed DoelĒ. Het aantal door het CBF erkende goede doelen is inmiddels ruim 500 en blijft stijgen. Ook steeds meer kleine organisaties verwerven deze erkenning.

Lees verder
20Apr2018

Landschap Noord-Holland onder verscherpt toezicht CBF

Afgelopen week heeft Landschap Noord-Holland vastgesteld dat een van zijn medewerkers voor een bedrag van bijna drie ton fraude heeft gepleegd. De medewerker is op staande voet ontslagen. Het Landschap heeft aangifte gedaan bij de politie, een bericht over de fraudezaak op zijn website geplaatst en zijn belanghebbenden geÔnformeerd. Via juridische maatregelen probeert het Landschap het verduisterde geld terug te vorderen.

Lees verder
19Apr2018

CBF Jaarverslag 2017: De Erkenning als standaard

In 2017 werd een belangrijke mijlpaal bereikt: 500 Erkende Goede Doelen in Nederland. Hiermee staat circa 80% van het particuliere geefgeld onder actief toezicht van het CBF. Twee jaar na haar lancering, is de Erkenning hard op weg om de standaard te worden in de goededoelensector. Dat is de hoofdboodschap van het vandaag gepubliceerde en geheel vernieuwde CBF jaarverslag 2017.

Lees verder
9Apr2018

Nieuwe Erkende organisaties

We hebben weer drie nieuwe organisatie erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook Erkend Goed Doel noemen.

Lees verder
26Maa2018

CBF pleit voor opnemen integriteitstoets en meldingsplicht in erkenningsregeling

Het CBF is toezichthouder van de erkende goede doelen. De organisaties die aangesloten zijn bij de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties en de Dutch Relief Alliance zijn allemaal door het CBF erkend. Iedereen moet kunnen vertrouwen op integer handelen van hulporganisaties.

Lees verder
8Maa2018

Update bijeenkomst met minister Kaag

Naar aanleiding van ons bericht op vrijdag 23 februari jl. geven we hierbij een update over de bijeenkomst met minister Kaag, afgelopen dinsdag in Den Haag op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit overleg vond plaats met directeuren van ongeveer 75 organisaties die actief zijn in noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Naast het CBF waren er ook vertegenwoordigers van de koepelorganisaties Partos, Samenwerkende Hulporganisaties, Dutch Relief Alliance en Goede Doelen Nederland aanwezig.

Lees verder
7Maa2018

Nieuwe Erkende Organisaties

Het CBF heeft weer vijf organisaties erkend. Deze mogen zich nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder