Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
9Okt2017

CBF over donatie-app Qarma

Van een aantal erkende goede doelen hebben wij bericht ontvangen dat zij, zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven, zijn opgenomen in een app van Qarma. Deze app voorziet in het doneren aan goede doelen.

Lees verder
9Okt2017

CBF trekt de erkenning van stichting Family Help Programme HollandĖSri Lanka in

Na een periode van verscherpt toezicht heeft toezichthouder CBF de erkenning van Stichting Family Help Programme Holland-Sri Lanka met onmiddellijke ingang ingetrokken.

Lees verder
28Sep2017

Gratis webinar: CBF-erkenning in 3 stappen

Samen met Nederland Filantropieland organiseert het CBF tweemaal de webinar ďIn drie stappen naar een CBF-erkenningĒ.

Lees verder
19Sep2017

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland benadrukt belang erkenning

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland heeft een nieuwsbericht gepubliceerd naar aanleiding van de uitzending van Argos over WKOF. In het bericht legt de organisatie het belang van de erkenning uit en vraagt zij haar leden de Erkenning met trots uit te dragen.

Lees verder
15Sep2017

Vragen van radioprogramma Argos over WKOF

Deze week kregen wij vragen van het radioprogramma Argos over het functioneren van een niet-erkende organisatie (WKOF) en de controle op goede doelen. Roline de Wilde (directeur CBF) gaf een interview waarin ze het systeem van toezicht uitlegt en twee oproepen doet.

Lees verder
14Sep2017

Crowdfunding voor goede doelen - Tips om te starten met online fondsenwerving

Crowdfunding maakt een sterke groei door als fondsenwervingmethode. Maar hoe begin je als goed doel met crowdfunding als methode van fondsenwerving? In dit artikel volgen tips en tricks om crowdfunding in te zetten als goed doel.

Lees verder
7Sep2017

In de spotlights: Zorgeloos met diabetes naar school

De nog jonge stichting Zorgeloos met diabetes naar school mag zich sinds juli 2017 erkend goed doel noemen. Sinds december 2015 is deze stichting actief met het bieden van praktische handvatten aan scholen in het basis- en voortgezet onderwijs, leerlingen en ouders om goede diabeteszorg op scholen mogelijk te maken. Lees verder om meer te horen over wat ze doen en hoe de erkenning ervaren.

Lees verder
5Sep2017

Recent erkend per september

Ook in de zomervakantie is het toetsen en erkennen van organisaties gewoon doorgegaan. Per 1 september mogen de volgende organisaties zich erkend goed doel noemen.

Lees verder
1Sep2017

Directeur Ellen Greve neemt afscheid van KNGF Geleidehonden

31 augustus maakt KNGF Geleidehonden bekend dat directeur Ellen Greve per 1 september afscheid neemt van KNGF Geleidehonden.

Lees verder
31Aug2017

Sociaal ondernemerschap binnen goede doelen: Leger des Heils geeft goede voorbeeld

Goede doelen hebben steeds meer aandacht voor het fenomeen sociaal ondernemerschap. Met de formule van de 50|50 workcenters timmert het Leger des Heils goed aan de weg om dit goed van de grond te krijgen. In een interview met Deon Doornbos, formulemanager van de 50/50 workcenters, gaan we in op de succesfactoren, lessen en uitdagingen bij het starten van een sociale onderneming binnen maatschappelijke organisaties. Lees verder voor de bevindingen.

Lees verder