Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
19Sep2017

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland benadrukt belang erkenning

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland heeft een nieuwsbericht gepubliceerd naar aanleiding van de uitzending van Argos over WKOF. In het bericht legt de organisatie het belang van de erkenning uit en vraagt zij haar leden de Erkenning met trots uit te dragen.

Lees verder
15Sep2017

Vragen van radioprogramma Argos over WKOF

Deze week kregen wij vragen van het radioprogramma Argos over het functioneren van een niet-erkende organisatie (WKOF) en de controle op goede doelen. Roline de Wilde (directeur CBF) gaf een interview waarin ze het systeem van toezicht uitlegt en twee oproepen doet.

Lees verder
14Sep2017

Crowdfunding voor goede doelen - Tips om te starten met online fondsenwerving

Crowdfunding maakt een sterke groei door als fondsenwervingmethode. Maar hoe begin je als goed doel met crowdfunding als methode van fondsenwerving? In dit artikel volgen tips en tricks om crowdfunding in te zetten als goed doel.

Lees verder
7Sep2017

In de spotlights: Zorgeloos met diabetes naar school

De nog jonge stichting Zorgeloos met diabetes naar school mag zich sinds juli 2017 erkend goed doel noemen. Sinds december 2015 is deze stichting actief met het bieden van praktische handvatten aan scholen in het basis- en voortgezet onderwijs, leerlingen en ouders om goede diabeteszorg op scholen mogelijk te maken. Lees verder om meer te horen over wat ze doen en hoe de erkenning ervaren.

Lees verder
5Sep2017

Recent erkend per september

Ook in de zomervakantie is het toetsen en erkennen van organisaties gewoon doorgegaan. Per 1 september mogen de volgende organisaties zich erkend goed doel noemen.

Lees verder
1Sep2017

Directeur Ellen Greve neemt afscheid van KNGF Geleidehonden

31 augustus maakt KNGF Geleidehonden bekend dat directeur Ellen Greve per 1 september afscheid neemt van KNGF Geleidehonden.

Lees verder
31Aug2017

Sociaal ondernemerschap binnen goede doelen: Leger des Heils geeft goede voorbeeld

Goede doelen hebben steeds meer aandacht voor het fenomeen sociaal ondernemerschap. Met de formule van de 50|50 workcenters timmert het Leger des Heils goed aan de weg om dit goed van de grond te krijgen. In een interview met Deon Doornbos, formulemanager van de 50/50 workcenters, gaan we in op de succesfactoren, lessen en uitdagingen bij het starten van een sociale onderneming binnen maatschappelijke organisaties. Lees verder voor de bevindingen.

Lees verder
29Aug2017

Introductie nieuwe pin-collectebus en contactloos collecteren

Op 31 augustus lanceren 21 erkende goede doelen gezamenlijk de nieuwe pin-collectebus. Tijdens deze kick-off in het Olympisch Stadion in Amsterdam starten vrijwilligers en BNíers samen de grootste estafette van Nederland. De 21 collecterende goede doelen hebben de afgelopen tijd samengewerkt met o.a. Easycollect Services, Stichting Collecteplan en CCV om dit te organiseren.

Lees verder
24Aug2017

Goededoelensector op de agenda Najaar 2017

Na de zomer volgen weer een aantal drukke maanden van evenementen, activiteiten en bijeenkomsten als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen in de goededoelensector. Wil je niets missen? In dit artikel volgt een selectie.

Lees verder
21Aug2017

Sport en goede doelen zijn een sterke combinatie

De populariteit van sportevenementen als manier van fondsenwerven heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Er worden meer sportevenementen georganiseerd en ook de inkomsten uit deze evenementen nemen toe. Waarom zijn sport en goede doelen zo'n goede combinatie?

Lees verder