Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
12Jul2018

In de Spotlights: Bont voor Dieren

Bont is de vacht van (voornamelijk wilde) dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood. Bont betreft niet alleen de huid van gefokte dieren, maar ook van wilde dieren die bijvoorbeeld gevangen zijn door middel van een wildklem of via jacht. Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet vóór de dieren en tégen bont.

Lees verder
2Jul2018

Organisaties Erkend door CBF

Het CBF heeft de volgende organisaties erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
29Jun2018

Goededoelensector en Belastingdienst ondertekenen convenant

Vandaag tekenen de Belastingdienst, Goede Doelen Nederland, Nederland Filantropieland en Toezichthouder CBF een convenant. Hierin zijn samenwerkingsafspraken vastgelegd om de brede werking van de Erkenning te stimuleren waardoor de goededoelensector verder professionaliseert en het publieksvertrouwen versterkt.

Lees verder
21Jun2018

Debat integriteit: motie aangenomen over versterking onafhankelijke toezichtrol CBF

Woensdag 13 juni debatteerde de Tweede Kamer over misstanden bij hulporganisaties en de aanscherping van procedures en subsidiekaders. Een belangrijke uitkomst van het debat is een aangenomen motie waarin staat dat de regering de rol van het CBF in het kader van maatregelen ter bestrijding van grensoverschrijdend gedrag wil versterken.

Lees verder
13Jun2018

Actieplan Integriteit

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over misstanden bij hulporganisaties en de aanscherping van procedures en subsidiekaders. Ten behoeve van dit debat heeft het CBF maandag 11 juni een brief naar Tweede Kamerleden gestuurd met een update over de activiteiten die wij in het kader van integriteit ondernemen.

Lees verder
8Jun2018

Donateurs aan het woord in campagne Geef Gerust

Dit weekend gaat de vervolgfase van de landelijke publiekscampagne ‘Geef Gerust aan een Erkend Goed Doel’ van start. Kern van de campagne is dat je gerust kunt geven aan een Erkend Goed Doel. Diverse donateurs laten in een filmpje weten waarom ze geven aan een Erkend Goed belangrijk vinden.

Lees verder
7Jun2018

Nieuwe organisaties erkend

Het CBF heeft de volgende organisaties erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
4Jun2018

Nieuwe benoeming in de raad van toezicht

Op voordracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is Pieter Heiliegers toegetreden tot de raad van toezicht van het CBF. Heiliegers is burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude alsook waarnemend burgemeester van Uithoorn.

Lees verder
23Mei2018

NSGK waarschuwt voor kaartverkopers

In de gemeente De Bilt worden momenteel kaarten aan de deur verkocht, zogenaamd voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit is echter niet het geval; NSGK verkoopt nooit kaarten aan de deur.

Lees verder
8Mei2018

De sector werkt samen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

Een aantal voorvallen van grensoverschrijdend gedrag bij goede doelen eerder dit jaar heeft geleid tot een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer en een gezamenlijke aanpak om dit soort voorvallen zoveel mogelijk te voorkomen. Het Algemeen Overleg Noodhulp is een overleg tussen partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van ontwikkelingssamenwerking en noodhulp.

Lees verder